FORUT BedriftsfadderFORUT ønsker å samarbeide med bedrifter som vil vise at de tar samfunnsansvar på alvor. Verden forandres til det bedre av de som vil gjøre noe for andre. En slik innsats vil ansatte, kontakter og kunder sette pris på.

FORUT driver langsiktig utviklingsarbeid i seks land i Asia og Afrika. Vårt mål er å gi fattige og sårbare reell makt til å endre sine liv. Ved å bli FORUT Bedriftsfadder kan dere støtte arbeidet ved å bli giver, eller vi kan skreddersy en samarbeidsavtale ut fra bedriftens kompetanse og engasjement.

Som FORUT Bedriftsfadder utgjør du en forskjell. Du er med på å forandre verden.

Bedrifters samfunnsansvar
Stadig oftere møter bedrifter i Norge krav om tydelig samfunnsansvar (CSR – Corporate Social Responsibility). Det forventes at bedriften tar ansvar for hvordan den påvirker mennesker, samfunn og miljø, og at den bidrar til å løse samfunnsutfordringer. Mange velge å knytte dette arbeidet opp mot FNs bærekraftsmål, som skal nås innen år 2030.

Alle FORUTs prosjekter er relevante for FNs bærekraftsmål, enten det handler om fattigdomsbekjempelse, bedre helse, utdanning, likestilling, anstendig arbeid eller andre av de totalt 17 målene. Hvordan kan din bedrift være med på denne dugnaden og oppnå resultater? Vi tar gjerne en samtale om akkurat det. Sammen får vi utrettet mer enn vi gjør hver for oss!


Eksempler på konkrete prosjekter


Flyktninger får en ny start på Sri Lanka

FORUT gjenbosetter flyktninger etter krigen som varte til 2009. Det er fortsatt mange mennesker som ikke har kunnet flytte tilbake til sine lokalsamfunn nord på øya.


Barn får skolegang og omsorg i India

Namma Nalanda er et ressurssenter for barn og unge under oppføring i Karnatakta-distriktet i India. Her får sårbare barn utdanning, omsorg og beskyttelse. Området skal ramme alt fra barnehage til videregående opplæring. Første del av senteret er allerede i drift og gir oppfølging til barn og unge som er overlatt til seg selv eller har vært utsatt for misbruk og menneskehandel.


Nepal får sin første barnepsykiatriske klinikk

Barn med psykiske plager i Nepal får endelig en psykiatrisk klinikk i Katmandu. Klinikken bygges med støtte fra FORUT i samarbeid med blant andre norske psykiatere, FORUT-faddere og bedriften ThermoFloor. Det fattige og jordskjelvrammede landet har 30 millioner innbyggere og bare én barnepsykiater. Mange barn har psykiske lidelser, men får ikke behandling. Det er mangel både på medisinsk kompetanse og kapasitet. Nå vil det forandre seg!

Sammen kan vi forandre verden!

Ta kontakt for en prat om FORUT Bedriftsfadder:
forut@forut.no, elisabeth@forut.no
Tlf. 61 18 74 00

Her kan du besøke noen av bedriftsfadderne våre:

Seljord Folkehøgskole Name-it Gjøvik Quality Hotel 33
Urbane Totninger er ei revygruppe som gir hele overskuddet fra én spesiell forestilling av sitt sommershow til FORUTs arbeid. Dette har de gjort helt siden oppstarten i 2006!