FORUT Bedriftsfadder


Din bedrift kan forandre verden!

FORUT ønsker å samarbeide med bedrifter som vil vise at de tar samfunnsansvar på alvor. Verden forandres til det bedre av de som vil gjøre noe for andre. En slik innsats vil ansatte, kontakter og kunder sette pris på.

FORUT driver langsiktig utviklingsarbeid i seks land i Asia og Afrika. Vårt mål er å gi fattige og sårbare reell makt til å endre sine liv.
Ved å bli FORUT Bedriftsfadder kan dere støtte arbeidet ved å bli giver, eller vi kan skreddersy en samarbeidsavtale utfra bedriftens kompetanse og engasjement.

Som FORUT Bedriftsfadder utgjør du en forskjell. Du er med på å forandre verden.

Bedrifters samfunnsansvar
Stadig oftere møter bedrifter i Norge krav om tydelig samfunnsansvar (CSR – Corporate Social Responsibility). Det forventes at bedriften tar ansvar for hvordan den påvirker mennesker, samfunn og miljø, og at den bidrar til å løse samfunnsutfordringer. Mange velge å knytte dette arbeidet opp mot FNs bærekraftsmål, som skal nås innen år 2030.

Alle FORUTs prosjekter er relevante for FNs bærekraftsmål, enten det handler om fattigdomsbekjempelse, bedre helse, utdanning, likestilling, anstendig arbeid eller andre av de totalt 17 målene. Hvordan kan din bedrift være med på denne dugnaden og oppnå resultater? Vi tar gjerne en samtale om akkurat det. Sammen får vi utrettet mer enn vi gjør hver for oss!


Eksempler på konkrete prosjekter

Flyktninger får en ny start på Sri Lanka
FORUT gjenbosetter flyktninger etter krigen som varte til 2009. Det er fortsatt mange mennesker som ikke har kunnet flytte tilbake til sine lokalsamfunn nord på øya. Som FORUT Bedriftsfadder kan dere være med å gi disse menneskene en ny start i livet ved å bygge hus, toaletter og brønner, samt yrkesopplæring og muligheter for inntektsbringende arbeid.

 

 

Barn får skolegang og omsorg i India
Namma Nalanda er et ressurssenter for barn og unge under oppføring i Karnatakta-distriktet i India. Her får sårbare barn utdanning, omsorg og beskyttelse. Området skal ramme alt fra barnehage til videregående opplæring. Første del av senteret er allerede i drift og gir oppfølging til barn og unge som er overlatt til seg selv eller har vært utsatt for misbruk og menneskehandel. Som FORUT Bedriftsfadder kan dere være med i videreutviklingen av dette senteret.

 

Nepal får sin første barnepsykiatriske klinikk
Barn med psykiske plager i Nepal får endelig en psykiatrisk klinikk I Kathmandu. Klinikken bygges med støtte fra FORUT i samarabeid med blant andre norske psykiaterer, FORUT-faddere og bedriften ThermoFloor. Det fattige og jordskjelvrammede landet har 30 millioner innbyggere og bare èn barnepsykiater. Mange barn har psykiske lidelser, men får ikke behandling. Det er mangel både på medisinsk kompetanse og kapasitet. Nå vil det forandre seg! Som FORUT Bedriftsfadder kan dere være med og støtte denne klinikken.

 

Sammen kan vi forandre verden!

Ta kontakt for en prat om FORUT Bedriftsfadder:
forut@forut.no, elisabeth@forut.no
Tlf. 61 18 74 00

 

Her kan du besøke noen av bedriftsfadderne våre:
Urbane Totninger
Thermo-Floor
Toten-Gruppen
Åsane Folkehøgskole
Seljord Folkehøgskole
Sandefjord Videregående skole
Oslo Yogafestival
Lions klubb Furnes

 

En av våre bedriftsfaddere er revygruppa “Urbane Totninger“. De har i mange år latt overskuddet fra siste forestilling av sitt sommershow på Kapp gå til FORUTs arbeid i Sierra Leone og Nepal. Totalt har FORUT fått godt over en million kroner fra gruppa – et formidabelt tilskudd! Pengene har blitt benyttet til skolebygging i Sierra Leone og til vanskeligstilte barn i Nepal.

Vinteren 2010 var Gustav Nilsen og Paul Håvard Østby med på oppfølgingstur til Sierra Leone sammen med FORUT. I 2013, 2014 og 2015 ble de med til Nepal og traff både partnerorganisasjonene våre og noen av målgruppene, blant annet jentene på Balika-hjemmet. Høsten 2016 var Ida Marie Ringerud og Thorbjørn Dyrud fra Urbane Totninger med på en tur til Nepal, og kom hjem til Norge med et brennende engasjement for FORUT.

– Det er fint å se at pengene vi samler inn blir brukt. Hvis noen lurer på om pengene virkelig kommer fram, så kan vi bekrefte det, sier Paul Håvard Østby