”Alle trenger et hjem” – ny aksjon fra FORUT Skoleløpet

Dette skoleåret løper over 8000 elever fra ulike deler av Norge til inntekt for jevnaldrende i andre land. Gjennom FORUT Skoleløpet lærer elevene om globale temaer samtidig som de selv bidrar med viktig innsats.

– Jeg skulle ønske det var skoleløp hver dag, sier Julian på 6 år fra Lysejordet skole i Oslo. De arrangerte FORUT Skoleløpet i mai. Han løp 11 runder på 30 minutter og syns det er fint å hjelpe barn som trenger det.

Habisha har akkurat begynt på skolen etter å ha vært på flukt.
Blir kjent med Habisha

Skolene som er med får tilsendt pedagogisk materiell tilpasset en skoletime der elevene lærer om FNs bærekraftsmål og utviklingsarbeid i en global sammenheng. Gjennom en dokumentarfilm og et hefte blir elevene kjent med 7 år gamle Habisha fra Sri Lanka.

Etter nesten 30 år med borgerkrig utvikles Sri Lanka gradvis i riktig retning. Men det er fortsatt store sosiale forskjeller og fattigdom, særlig nord på øya der store deler av krigen ble utkjempet.

Hjemmet som grunnlag

Habisha har akkurat flyttet inn i et nytt hus sammen med moren og oldemoren, etter å ha vært på flukt hele livet. Det gir en god introduksjon til årets aksjonstema: «Alle trenger et hjem». Hjemmet gir grunnlag for å bygge tilhørighet, trygghet og en framtid.

FORUT Skoleløpet består, i tillegg til undervisningen, av et solidaritetsløp der elevene skaffer seg en eller flere sponsorer som betaler et fast beløp eller en sum per runde eleven løper på den oppgitte tiden. Denne måten å samle inn penger på er både fellesskapsbyggende og fleksibel. Skolene gjennomfører FORUT Skoleløpet når det passer og det er deltagerskoler som arrangerer det både vår og høst.

Nytt innhold og ny drakt

– Det er viktig at barna i den norske skolen lærer om FNs bærekraftsmål og ser at det nytter å engasjere seg og hjelpe andre. Vi tror de både får med seg nyttig lærdom og har det gøy underveis ved å delta i FORUT Skoleløpet. I år har vi også satset ekstra ved å lage en egen dokumentarfilm fra Sri Lanka og gi aksjonen helt nytt utseende, sier Kirsten Bjerkestrand Tschudi, som er pedagogisk kampanjeprodusent i FORUT.

Det er fortsatt mulig å melde seg på årets aksjon, som kan avvikles når skolen selv ønsker det i løpet av skoleåret.

Pedagogisk kampanjeprodusent Kirsten Bjerkestrand Tschudi og kampanjekoordinator Bjørg Astri Slettum viser fram årets materiell.

Siste nyheter