FORUTs bursdagsstafett

I 2023 inviterer FORUT alle faddere og andre støttespillere med på bursdagsstafetten, der vi samler inn penger til arbeidet med å styrke kvinners rettigheter og muligheter i våre samarbeidsland. Du kan bli med på å skape trygghet i urolige tider. 

Generalsekretær Ida Oleanna Hagen i FORUT besøkte Sierra Leone i slutten av 2022, og møtte blant annet fire flotte kvinner i landsbyen Mokorewo. Det ble et varmt møte mellom engasjerte kvinner som jobber sammen for utvikling! 

Lokale partnerskap

Gjennom lokale partnerorganisasjoner i våre samarbeidsland støtter vi spare- og lånegrupper for kvinner, og vi arbeider med kvinnehelse og entreprenørskap blant kvinner som satser på utvikling av egne arbeidsplasser. Dette handler om lokal bærekraft og viktige steg på veien mot bedre liv for både kvinnene som er med i programmene og deres familier. 

Kvinner og barns rettigheter 

FORUT bidrar til å bygge kunnskap og grunnlag for vekst og utvikling gjennom mange fellesskap av kvinner i flere land. Ut av disse felleskapene dannes mange små nettverk som beskytter jenter og kvinner. Dermed handler dette også om hvordan vi sammen kan arbeide mot vold og overgrep på en best mulig måte. Vi kan sørge for at overgripere blir anmeldt og får sin straff. Vi kan bidra til mer trygghet og tillit i lokalsamfunn mange steder, der kvinner og barns rettigheter respekteres og følges opp. 

Din bursdag – din aksjon! 

Med FORUT Bursdagsstafetten blir du en del av en viktig innsats mellom mange mennesker, med FORUT som viktig fellesnevner. Vi tilrettelegger for at du kan bruke din egen bursdag til noe konkret og meningsfullt på Facebook. Verden kan forandres, og vi er mange som trenger at du er med på innsatsen, så TUSEN TAKK for at du er med! 

Her er en enkel veiviser til hvordan du med noen tastetrykk kan få publisert en burdagsstafett på din Facebook-side: 

  1. Du gjør dette enklest på en datamaskin, ved å klikke på denne lenken. Vår erfaring er at utleggingen av aksjonen via telefon eller nettbrett ofte kan feile.
  1. Du fyller ut informasjonen som kommer i feltene til venstre på skjermen. 
  1. Du velger sluttdato og innsamlingsmål. Sette gjerne et nøkternt innsamlingsmål, så kan du heller justere underveis hvis du ønsker. 
  1. FORUT anbefaler at du publiserer aksjonen en ukes tid før din bursdag, og at den varer i noen dager etterpå.  
  1. DU lager selv navn til aksjonen, for eksempel “DITT NAVNs bursdagsinnsamling til FORUT”. I tillegg er det fint om du skriver din egen korte informasjonstekst, eller du kan kopiere denne teksten:  

FORUT har siden 1981 kjempet for at verden kan forandres gjennom samarbeid og mobilisering av enkeltmennesker. Jeg er blant mange som bidrar i dette arbeidet. FORUTs bursdagsstafett i 2023 handler om at jeg og andre gjør en innsats for kvinner og barns rettigheter og framtidsmuligheter i flere samarbeidsland, og jeg håper du vil bidra! Takk for alle små og store beløp til min aksjon, som gjør bursdagen til noe viktig for mange – verden kan forandres! 

  1. Legg gjerne inn Vipps-nummer i innsamlingen også, siden erfaring viser at noen har problemer med donasjoner på Facebook. De pengene du får inn på Vipps, kan du overføre til FORUTs konto eller betale inn til Facebook-innsamlingen din.
  1. FORUT har valgt et bilde til aksjonen som dukker opp automatisk. Du kan bytte ut dette bildet dersom du ønsker det. Et personlig preg er alltid bra! 
  1. Når du har trykket deg videre og publisert innsamlingen, er et viktig at du inviterer og utfordrer familie og venner til å bidra – da kommer aksjonen din godt i gang fra start og får best mulig spredning. 

Hvis du trenger mer veiledning og hjelp til å komme i gang, så ta kontakt med oss. Vi hjelper deg gjerne!