FORUTs bursdagsstafett

I 2021 feirer FORUT 40 år med effektiv bistand. Takk for at du bruker bursdagen din på Facebook til å gi en jubileumsgave til FORUT.

Vi er veldig glade for at mange av FORUTs venner ønsker å markere 40-årsjubileet ved å bruke egen bursdag til å lage en Facebook-innsamling til inntekt for FORUT og våre partnerorganisasjoner. Det er spesielt viktig nå, når de mest sårbare er satt i en ekstra krevende situasjon som følge av koronapandemien.

Her er en guide med alt du trenger.

1. Kom i gang med ett klikk

Dette gjør du enklest på en datamaskin. Da kan du starte med å klikke på denne lenken. FORUT vil allerede være valgt som mottaker. Du fyller inn i feltene til venstre på skjermen. Dersom du vil gjøre dette på en mobil enhet (som mobiltelefon eller nettbrett) er det ikke sikkert at informasjonen kommer opp automatisk.

Du velger deg en sluttdato og innsamlingsmål. Sett et litt nøkternt og realistisk mål, så kan du heller justere det underveis hvis du vil øke ambisjonen.

Det kan være lurt å starte innsamlingen ca en uke før bursdagen din, og å la den vare noen dager etterpå. Det er vanligvis mest aktivitet når du starter opp og rundt selve bursdagen.

2. Legg inn tekst

Du må gi innsamlingen et navn. For eksempel “DITT NAVNs bursdagsinnsamling til FORUT“. Det er også viktig med en god beskrivelse i den neste boksen. Du kan klippe ut og lime inn teksten under, og det er også flott om du formulerer noe eget om hvorfor du vil støtte FORUT.

I 2021 har FORUT kjempet mot fattigdom og urettferdighet i 40 år. Samtidig har følgene av koronapandemien satt mange i en ekstra krevende situasjon. Matmangel, vold i hjemmet og bortfall av inntekter og skolegang er realiteten for mange. Derfor er jeg med på en bursdagsstafett der jeg bruker bursdagen min til å samle inn penger til FORUTs arbeid for sårbare barn og kvinner i Asia og Afrika.

Takk for at du bidrar med et beløp i innsamlingen min. Verden kan forandres!

Det kan være lurt å oppgi et Vippsnummer i tillegg til facebook-muligheten. Det er dessverre noen som opplever problemer ved betalingen på Facebook.

3. Velg bilde

FORUT har valgt et bilde som passer til formålet og dukker opp automatisk. Bildet ser du nederst på denne siden. Alternativt kan du legge til et eget bilde som er relevant for ditt forhold til FORUT. Et personlig preg vil kunne gjøre at flere engasjerer seg og bidrar til innsamlingen din.

4. Publisér og invitér

Når du har trykket deg videre og publisert innsamlingen, er det viktig å dele den med dine Facebook-venner og aller helst invitere dem. Det er først når du aktivt viser den fram at folk blir oppmerksomme på at du har en innsamling.

Det er noen som opplever problemer med å betale inn til Facebook-innsamlinger, spesielt fra mobile enheter. Derfor kan det være lurt å oppgi ditt eget telefonnummer slik at folk kan Vippse til deg for at du kan overføre til Facebook-innsamlingen. Da er alt samlet på ett sted.

Når du er i gang, er det flott om du tagger venner og utfordrer dem til å starte sin egen bursdagsinnsamling til FORUT. Da er det stor sjanse for at du sender stafettpinnen videre!

Lykke til!

Ta gjerne kontakt med oss

Dersom du trenger hjelp eller har spørsmål, må du gjerne ta kontakt med oss. Om du vil bruke bursdagen din eller en annen anledning til å bidra, men ønsker å samle inn penger gjennom en annen kanal enn Facebook, kan vi også bistå med det. Du treffer oss i FORUT på tlf 61 18 74 00 eller forut@forut.no.

Upal (7) går i andre klasse på en ny skole FORUT og partnerne CWIN og Tuki har bygget i fjellområdet Dolakha i Nepal. Her var episenteret for det andre jordskjelvet i 2015, som jevnet skolen og de fleste andre bygninger med jorden. Den nye skolen gir Upal og de andre elevene muligheten til en bedre fremtid med større makt over sine egne liv.