Læring gir energi - Ny aksjon høsten 2020

Angel (7) fra Nepal går på en helt ny skole der strøm fra et solcellepanel gir nye muligheter. Lær om barns rettigheter og bærekraftig utvikling – og bidra til forandring. FORUT Skoleløpet er en enkel og morsom aksjonsform som passer for barneskoler og ungdomsskoler.

Les mer og meld på skolen din her
Rett til rent vann FORUT Skoleløpet

Film: “Rett til rent vann”

Se dokumentarfilmen “Rett til rent vann” om Alpha fra Sierra Leone, globale forskjeller og FNs bærekraftsmål.

Skoleløpet-dansen

Hør “Million mil” av Gaute Ormåsen og dans med til vår dansevideo. Dette er en fin aktivitet fram mot løpsdagen, og som oppvarming før løpet.

Smittevernveileder for Skoleløpet

Dette er en samling tips for gjennomføring av FORUT Skoleløpet med hensyn til Covid-19-viruset. Den baserer seg på gjeldende råd fra norske myndigheter.

Lær om Sierra Leone

Sierra Leone ligger i Vest-Afrika. Det har bodd mennesker i området i flere tusen år og landet var lenge en del av den omfattende slavehandelen.

Lærerressurser

Her finner dere lenker til nettsteder som kan brukes i undervisningen om temaer i årets FORUT Skoleløpet.

Elevoppgaver

Spennende oppgaver tilpasset ulike trinn som en del av undervisningen i FORUT Skoleløpet.

Uteskole-quiz

Mer læring ute er en del av den nye skolehverdagen for mange. FORUT har derfor laget en «Uteskole-quiz» som lærere fritt kan bruke. 

Rett til rent vann

Det er fortsatt mulig å bli med på kampanjen om Alpha fra Sierra Leone for skoleåret 19/20. FORUT Skoleløpet er et pedagogisk opplegg om FNs bærekraftsmål og bistand, og en aktivitetsøkt der eleven bidrar med viktig innsats for jevnaldrende.

Læring gir energi

FORUT Skoleløpet er et pedagogisk opplegg der elevene lærer om barnekonvensjonen, FNs bærekraftsmål og hvordan elevene ved din skole kan bidra til en bedre verden.

Løp og lær med FORUT Skoleløpet!

Vil du bli med? Du kan ringe oss på 61 18 74 25 eller sende e-post til barn@forut.no. Hvis din skole allerede har innlogging, kan du bruke dette her.

Påmelding / Innlogging