Trygg på do

FORUT Skoleløpet er en lærerik og samlende aktivitet for hele skolen.

I undervisningsopplegget for skoleåret 2024/25 blir vi kjent med Amie (11) fra Sierra Leone som ikke har toalett eller rent vann på skolen. 

Programleder og fysiker Selda Ekiz lærer oss om hvordan vi kan forandre verden. Gjennom et solidaritetsløp bidrar elevene til FORUTs arbeid for å gjøre barn tryggere.

I Sierra Leone mangler over halvparten av befolkningen tilgang til grunnleggende sanitære forhold. En av disse er Amie (11). Hun og medelevene bruker baksiden av skolebygningen som toalett. Mangelen på privatliv og redsel for slanger gjør hverdagen utrygg. Dette kan dere bidra til å endre.

Materiellet sendes skolen gratis ved påmelding, men skolen forplikter seg til å gjennomføre en innsamlingsaksjon hvor inntektene går til FORUTs arbeid for å gjøre verden tryggere for barn. Blant annet bygger FORUT toaletter og en brønn på skolen til Amie i Sierra Leone. Her ser dere et eksempel på et slikt toalett.

Skoleløpet kan gjennomføres i sin helhet på et par skoletimer eller man kan velge å bruke mer tid. Solidaritetsløpet passer fint som en samlende aktivitet for hele skolen. Dere legger Skoleløpet til den tiden av året som passer deres skole best. 

Skolen får tilsendt elevhefte med informasjon og sponsorkort til alle elever. På 
nettsiden ligger det undervisningsfilmer, elevoppgaver, lærerveiledning og andre 
ressurser. FORUT Skoleløpet gjennomføres som en kontantløs aksjon med bruk av Spleis. Materiellet er klart for utsending fra august 2024.

Velkommen til en lærerik og viktig innsats. Sammen bidrar vi til at flere barn er trygge på skolen.

Påmelding kan skje i skjemaet under. Det er også mulig å ringe telefon 61 18 74 25 eller sende e-post til barn@forut.no. Klikk her hvis dere vil delta våren 2024.

Navn(Påkrevd)
Angi et tall som er større enn eller lik 1.