Nyheter

Jenni med verden i hjertet

I oktober var Jenni Howlid (17) fra Tønsberg endelig i Nepal sammen med den norske bistandsorganisasjonen FORUT. For Jenni var konfirmasjonsgaven fra familien et lite eventyr og noe hun har hatt i hjertet lenge, faktisk helt siden hun gikk i barnehagen.

Les mer

Framtidshåp i en do!

Sierra Leone er et lite, fargerikt og fattig land plassert på Afrikas vestkyst. Landet har åtte millioner innbyggere og over halvparten av dem er ekstremt fattige. Mange barn går ikke på skole, men det er likevel håp i det lille landet, på et sted du kanskje ikke tenker at håp kan være – nemlig på do. 

Les mer

Endelig reise til Nepal!

Pandemien satte en stopper for mye av FORUTs reisevirksomhet, men i høst er vi endelig i gang med flere reiser. En gruppe av faddere og støttespillere var i oktober på besøk i Nepal.

Les mer

Vil du bli frivillig i julebutikken?

FORUT er på jakt etter flere frivillige til vår julebutikk på CC Gjøvik. En hyggelig førjulsdugnad som betyr mye både for FORUT, de frivillige og kunder på jakt etter fine julegaver. – Vi har mange frivillige med på laget, men det er fortsatt en del hull i vaktplanen. Derfor håper vi at flere vil hjelpe oss med å holde den tradisjonsrike julebutikken på CC Gjøvik åpen helt fram til jul, sier FORUTs butikksjef, Jan Blom-Jensen. Butikken åpner rundt 30. november

Les mer

Call for papers: Special issue of IJADR

Eva Braaten from FORUT is contributing as a guest editor of a special issue of the International Journal of Alcohol and Drug Research (IJADR). This issue will share alcohol prevention research and findings about policy development in low- and middle-income countries.

Les mer

Torghatten hjelper jenter i krise i Nepal

Krise- og transitthjemmet Balika Peace Home i Nepal har fått et nytt og jordskjelvsikkert flerbrukshus. Med donor Torghatten AS tilstede, ble det høytidelig åpning med en gledelig overraskelse på programmet.

Les mer