Uro i Sierra Leone

Det er en anspent situasjon i Sierra Leone etter at et fengsel ble stormet og nær 2000 fanger ble satt fri i helgen. Et våpenlager ble også angrepet. 13 soldater og sju sivile ble drept i opptøyene i hovedstaden Freetown.

Det vest-afrikanske landet var preget av en blodig borgerkrig fra 1991 til 2002. Skyting i gatene har vekket vonde minner de siste dagene.

– Det er sporadiske skuddvekslinger i sentrum av Freetown og situasjonen er spent. Vi er avhengige av oppdateringer fra medborgere, for de nasjonale mediene sier ingen ting om dette. Alle ansatte og deres familier er ok, sa Boi-Jeneh Jalloh (bildet), direktør i FORUTs partnerorganisasjon FoRUT Sierra Leone, søndag.

Abdulai Deadehwai Swaray, direktør i FORUTs partnerorganisasjon Pikin-To-Pikin, melder om det samme for sin organisasjon.

Myndighetene innførte et landsdekkende portforbud i helgen som ble opphevet søndag kveld.

BBC publiserte mandag kveld uttalelser fra informasjonsminister Chernoh Bah. Han sa at angrepene var koordinerte og godt planlagt. Det kan være snakk om et kuppforsøk. De fleste som ledet angrepet, skal være arrestert.

Ifølge en BBC-korrespondent var gjerningspersonene iført militæruniformer og finlandshetter.

Nå pågår arbeidet med å hente inn igjen fanger som har rømt, samtidig som myndighetene etterforsker angrepene. Mange skoler og butikker holder stengt inntil videre.

Abdulai Deadehwai Swaray fra Pikin-To-Pikin.

Siste nyheter