Desembernatt støtter jordskjelvofre

Julekonsertturneen «Desembernatt – Hematt tel jul» gir deler av billettinntektene til FORUTs arbeid for jordskjelvofre i Nepal.

Silje Nergaard, Anders Baasmo, Eli Kristin Hanssveen og Elias Akselsen står for første gang sammen på scenen under seks julekonserter i Innlandet i november og desember.

Gir billettinntekter til FORUT

Konserten lover glede, latter, ettertanke og en god dose julefølelse. Men «Desembernatt» sprer også hjertevarme ved å gi 40 kroner for hver solgte billett til Innlandets bistandsorganisasjon, FORUT. Pengene skal brukes til psykisk helsehjelp til jordskjelvofre i Nepal.

Det var sent fredag 3. november at et jordskjelv med styrke 5,7 rammet Jajarkot og Vest-Rukum. Dette er et avsidesliggende og tynt befolket område omtrent 50 mil vest for hovedstaden Katmandu. Mer enn 150 mennesker er døde og mange har mistet hjemmene sine. Det er et kaldt og krevende område å drive nødhjelp i.

Generalsekretær i FORUT, Ida Oleanna Hagen, er glad for det flotte initiativet til Mikrofonen AS og artistene.

– Vi er så takknemlige for at Desembernatt ønsker å gi av billettinntektene for å hjelpe andre nå i førjulstida. Jordskjelvkatastrofen i Nepal har rammet mange småbarnsfamilier, og takket være disse inntektene kan vi gi psykisk helsehjelp til enda flere. Nå får vi god nytte av at FORUT har vært med på å bygge opp et psykisk helse-tilbud for barn i Nepal, sier Hagen.

Stjernespekket julekonsert

Første konsert er i Gjøvik kirke 26. november. Så går turen til Vang kirke, Lillehammer kirke, Tingelstad kirke, Brumunddal kirke og Nes kirke. De fire artistene har alle tilknytning til Innlandet.

Silje Nergaard fra Hamar er jazzsangerinnen med verden som lekeplass. Hun har gitt ut 16 album og gjennom 30 år. Hun har vært en banebrytende artist på den internasjonale jazzscenen og har skapt sitt helt personlige uttrykk både som sanger og komponist.

Anders Baasmo, en av våres fremste skuespillere, er oppvokst på Furnes. Han fikk sin gjennombrudd i filmen “Buddy” og har de siste årene spilt i “Exit” og musikalenene “Spamalot” og “Annie” på Folketeateret til strålende tilbakemeldinger. Baasmo er den første som har vunnet alle de fire store skuespillerprisene i Norge: Heddaprisen, Amandaprisen, Kanonprisen og Gullruten. Han har også vært Norges Shooting Star ved filmfestivalen i Berlin.

Eli Kristin Hanssveen fra Hadeland er en av de største operastjernene vi har i dette landet. Hun deburterte i Nasjonaloperaen i 2002. Hun har gjort seg bemerket med sterke kvinneroller som Gilda i Rigoletto, Norina i Don Pasquale, Zerbinetta i Ariadne auf Naxos, Musetta i La bohème, Pamina, Nattens dronning og Første dame i Tryllefløyten, Evrydike i Glucks Orfeus og Evrydike, Violetta i La traviata, Liù i Turandot og Kvinnen i Rolf Wallins nye opera Elysium. Noen husker henne kanskje også fra Stjernekamp hvor hun briljerte i ulike sjangre.

Elias Akselsen fra Nes er en velkjent, dyktig visesanger. Hans kraftfulle sopranstemme har gjort ham kjent i mange sammenhenger. Hans mange plateutgivelser har også gitt ham flere kulturpriser. Sanger og tradisjonsformidler Akselsen lærte seg sitt fag på en så tradisjonell måte som gjøres kan; samlet rundt bålet med sin taterslekt i barndommen. Som tenåring og ung mann levde han som omstreifende musiker i Sverige, hvor han blant andre sang med Cornelis Vreeswijk. Etter det han beskriver som en guddommelig åpenbaring på julaften 1980 vendte han hjem til Norge og har siden blitt predikant og en viktig talsmann for taterne i Norge, både når det kommer til formidling av deres spesielle sangtradisjon og deres historie som utsatt minoritet.

Her kan du kjøpe billetter.

Siste nyheter