Grønne penger til FORUT

To entusiastiske ansatte på skolebiblioteket ved Elverum videregående skole startet en god, gammeldags skolehage i fjor.

Tirsdag 6.juni 2023 var det plantemarked, der alle inntektene gikk til FORUT.

På få timer ble det solgt planter for litt over 5.000 kroner!

FORUT takker både plantekjøpere og de to ildsjelene i skolehagen: Kirsti Brekstad og Ingvild Holen som jobber på skolebiblioteket.

Et bidrag til skolens engasjement

Elverum videregående skole er en «FORUT-skole», og har årlige undervisningsopplegg og aksjoner til inntekt for innsats for barn og unge på Sri Lanka og i India.

Denne innsatsen handler om å skaffe skole for barn fra ekstremt fattige familier nord på Sri Lanka, og støtte til arbeidet for etableringen av bærekraftige arbeidsplasser.

I India støtter skolen et krise- og omsorgssenter for jenter som er reddet ut av barnearbeid, overgrep og andre former for utnyttelse.

En skolehage for framtida

Kirsti og Ingvild bruker mye tid og mye personlig engasjement i skolehagen, og håper at hagen etterhvert skal brukes av mange ulike elever og klasser.

-Vi har allerede fått mye hjelp fra byggfag og andre elever til selve etableringen av hagen, og her kan det også skje mye undervisning, sier de to.

De to er også raske til å si at det er helt naturlig at også skolehagen stiller opp i elevenes engasjement gjennom valget av FORUT som flerårig samarbeidspartner.

Tusen takk!

FORUT kan bare si tusen takk for dette inspirerende arbeidet og den ekstra pengegaven fra Elverum videregående skole, som vil gå til innsatsen for grønne og bærekraftige arbeidsplasser for kvinner nord på Sri Lanka.

I disse nordområdene er FORUT involvert i flere kvinnegrupper som utvikler sine egne arbeidsplasser og inntekter basert på lokale råvarer og salg på lokale markeder. Dette handler også om produksjon av planter som kan selges til alle familier som driver viktig matproduksjon i sine små kjøkkenhager.

På denne måten blir de «grønne pengene» fra skolehagen i Elverum til nye og viktige «grønne verdier» i en større sammenheng på Sri Lanka!

Siste nyheter