Åpning av nye hus på Balika Peace Home

Vi har ventet lenge på denne dagen, og endelig er den her. Vi er stolte over å overrekke jentene nye, jordskjelvsikre hus som er finansiert av FORUT og Seljord folkehøgskule.

– Dette er en stor dag for oss i FORUT og Seljord Folkehøgskule, sier Ståle Stavrum, utenlandssjef i FORUT.

Balika Peace home, et jentehjem for sterkt utsatte jenter i Katmandu i Nepal, fikk store skader etter jordskjelvene våren 2015. Det var så ille at øverste etasjen ble stengt og endringer måtte til. Det ble ganske raskt bestemt at Seljord folkehøgskole og FORUT skulle finansiere nye hus til jentene. Nå er fire nye, jordskjelvsikre boliger for jentene og de ansatte ved barnehjemmet ferdig.

Gauri Pradhan, tidligere leder i CWIN og en av grunnleggerne av organisasjonen, stod for åpningen.

– Vi hår fått alt vi har ønsket oss for jentene våre, sier «mor» Bhagawati. Husene er sikre og jentene kan nå ha det trygt og fint igjen. Vi er så glad for den omsorg FORUT og Seljord har vist oss, sier hun.

Ansatte og barn ved jentehjemmet, samt elever og lærer ved Seljord folkehøgskule.

– Det er utrolig godt å se at det nytter å hjelpe, sier Ståle Stavrum i FORUT. De unge jentene på Balika, som har opplevd mye vondt før de kom dit, og fikk et traumatiserende jordskjelv på toppen, kan nå se frem mot en trygg tilværelse i flotte, nye boliger. Det har de virkelig fortjent!

Siste nyheter