Biswas og Nischal

Bli med Barneaksjonen til Nepal!

FORUT Barneaksjonen vil høsten 2022 handle om å vokse opp i fjellandet Nepal. Nå kan din barnehage, barneskole eller SFO/AKS melde seg på den spennende aksjonen «Biswas og de magiske fjellene».  

I Nepal bor fem år gamle Biswas (til venstre på bildet) sammen med familien sin. Vennen Nischal er ett år eldre og bor like ved.

– Sammen med guttene blir vi kjent med hverdagen deres og opplever hovedstaden Katmandu. Kanskje får vi også et glimt av den myteomspunnede Yeti som bor i fjellene, sier Kirsten Bjerkestrand Tschudi, pedagogisk kampanjeprodusent i FORUT.

Skaper engasjement

FORUT Barneaksjonen er et pedagogisk opplegg for barnehager, barneskoler og SFO/AKS om livet til barn i FORUTs samarbeidsland i Afrika og Asia. Oppleggene fornyes hvert år og skaper stort engasjement hos barn i Norge.

Les mer om aksjonen, se vår invitasjonsbrosjyre og meld deg på her.

«Biswas og de magiske fjellene» bygger på historien om Biswas som mange eldre barn kjenner fra FORUT Barneaksjonen mellom 2014 og 2016. I aksjonen får vi også se hvordan Biswas og bestevennen Nischal har det i dag, i et fattig land som har vært preget av både jordskjelv og store konsekvenser av pandemien.

Øistein Kristiansen, bedre kjent som Øisteins Blyant, arrangerer tegneverksted i Nepal.
Gode bidragsytere

– Vi gleder oss stort til å sende ut en ny barneaksjon til alle som vil bli med. På grunn av omikron-utbruddet i vinter fikk vi ikke anledning til å reise for å lage en helt ny aksjon, og vi er derfor glade for å kunne gi flere barn muligheten til å bli kjent med Biswas og hvordan det er å vokse opp i Nepal, sier Tschudi.

I tillegg til filmer, plakater, fortellinger, mat og andre aktiviteter, er musikk en viktig del av Barneaksjonen. I årets opplegg blir det mye flott musikk fra to ulike artister. Gaute Ormåsen har laget fem låter om Nepal, mens Roger Græsberg og Bonanza Kids har gitt ut et album med 14 låter.

Tegneguru Øisteins Blyant, kjent fra blant annet NRK Super, bidrar med et tegneverksted fra Balika Peace Home i Nepal, et transitthjem for jenter som drives av FORUTs partner CWIN Nepal.

– FORUT Barneaksjonen fokuserer på at barn har ressurser, evner og muligheter, ikke på nød og elendighet. For mange barn i Norge er dette første møte med barns hverdag i et utviklingsland, sier Tschudi.

Les mer om «Biswas og de magiske fjellene».

Siste nyheter