En grønn aksjon i Elverum

I dagene framover mot jul aksjonerer elevene på Elverum ungdomsskole til inntekt for FORUT. Skolen samler inn penger for at barn fra ekstremt fattige familier nord på Sri Lanka kan få skolegang, og for rydding av plastavfall langs strendene i det tidligere borgerkrigsherjede Jaffna-området.

Daglig leder Runar Hedenstad og klinikksjef Eirin Kårevik har sikret seg en aksjonskulepenn til sine ansatte, men er først og fremst opptatt av at dette handler om å støtte en god elev-aksjon ved Elverum ungdomsskole.

Mange elever har påtatt seg ulike arbeidsoppdrag, i tillegg til at skolen selger sine egne «grønne kulepenner» i bambus.

Støtte fra Friskstiftelsen

– Vi syntes ideen med slike kulepenner var god, sier daglig leder på Friskstiftelsen i Elverum, Runar Hedenstad. Stiftelsen kjøper derfor 30 slike «aksjonskulepenner», og støtter dermed Elverum ungdomsskole med 3000 kroner til årets aksjon.

– Vi vil være en mer miljøvennlig bedrift, og skolens aksjon handler nettopp om hvordan vi kan redusere bruk av plast i hverdagen, så dette er et godt formål på mange måter, sier Runar Hedenstad og klinikksjef Eirin Kårevik ved Friskstiftelsen.

Kulepennene er fortsatt i salg

Simen Johnsen er elevrådsleder og aksjonsleder på Elverum ungdomsskole, og han jubler for støtten fra Friskstiftelsen.

– Vi har samlet inn over 50 000 kroner siden mandag, og målet er over 80 000 kroner, forteller Simen. Han håper flere vil kjøpe «aksjonskulepennen», som kan kjøpes fra de 640 elevene på ungdomsskolen i tida framover.

– Ta kontakt med oss på skolen, så enkelt er det, sier Simen med et smil.

For mer informasjon, kontakt Simen Johnsen på telefon 480 27 720

Elevrådsleder Simen Johnsen har travle dager sammen med resten av elevene på Elverum ungdomsskole, og håper at flere bedrifter gjør som Friskstiftelsen.

 

Siste nyheter