Faddergeneralen

Terje Heggernes har vært med FORUT fra starten. Han slutter aldri å jobbe for de som trenger vår solidaritet, og han får masse energi av alle nye FORUT-faddere som blir med på dugnaden. Denne høsten har han flere nyheter å komme med.

Vi rekker å få en prat med Terje før han reiser på høstens andre Nepal-tur med en ny gruppe FORUT-faddere. Han har også nylig vært på en liten FORUT-turne i Bergen, Trøndelag og Vestfold, der fokuset har vært personlige møter med FORUT-faddere og andre viktige støttespillere.

Nye faddere gir muligheter

– Det kan ikke understrekes sterkt nok at økningen i antall FORUT-faddere de siste årene har gitt FORUT større økonomiske muskler og nye muligheter. Å kunne gi grønt lys for bygging av Nepals første barnepsykiatriske sykehus var utenkelig for bare noen år siden, men ikke nå med så mange nye FORUT-faddere i ryggen, sier en sterkt engasjert «FORUT-faddergeneral».

– Dette er et usedvanlig viktig prosjekt i et land med mer enn 12 millioner barn og kun én barnepsykiater! Nepal har blitt et viktig samarbeidsland for FORUT, der vi har en fantastisk flott prosjektpartner i barnerettighetsorganisasjonen CWIN – Child Workers i Nepal.

Terje i Katmandu sammen med dr Arun Raj Kunwar og turdeltaker Hanne Kyseth Solum.
CWINs arbeid gjør inntrykk

CWIN står på barnas side og kjemper hver eneste dag en kamp for at barns rettigheter, både politisk og i møte med barn som roper om hjelp til å komme ut av situasjoner med omsorgssvikt, undertrykkelse og utnyttelse. Med økonomisk støtte fra FORUT, driver CWIN barnehjemmet Balika Peace Home og den landsomfattende krisetelefonen «Help Line» som i fjor mottok mer enn 40 000 telefoner fra barn i krise. Akkurat nå sluttfører CWIN byggingen av 12 jordskjelvsikre skoler i dal- og fjellområdet Dolakha.

– Det er alltid spennende å ta med FORUT-faddere til Nepal og la de med egne øyne se hvor og på hvilken måte bistandsmidlene brukes. Møtet mellom jentene på Balika og FORUT-fadderne betyr mye for begge parter, og har i etterkant av reisen ført til et sterkt og ektefølt engasjement. Hva kan jeg gjøre for FORUT og jentene på Balika, er ofte spørsmålet mange stiller seg. Svaret er enkelt: Verv en FORUT-fadder!

I følge Terje er det her mye av vervesuksessen de siste årene ligger.

Reise som gulrot

– Vi skiller oss kanskje litt fra andre bistandsorganisasjoner ettersom vår viktigste vervestrategi er at de som allerede er FORUT-faddere gjør jobben, gratis! Riktignok legger vi inn at 15 nye FORUT-faddere utløser en reise for verver, eventuelt at verver bruker denne reisen som en gulrot i vervingen. På den måtenkan en av de 15 han eller hun har vervet blir vinneren av en reise med FORUT. Her står vi overfor en vinn-vinn situasjon og ikke minst en investering som på sikt gir nye FORUT-faddere.

– Det kan ikke sies sterkt nok at det er månedsbidraget fra trofaste FORUT-faddere som har gitt FORUT større økonomiske muskler til å hjelpe utsatte barn og ungdom til en ny start i livet.

Breaking news

Når vi nå går inn i årets siste kvartal, lanserer FORUT et opplegg for gruppeverving. Nå kan tre til fem personer slå seg sammen om en privat vervekampanje der målet er 30 nye FORUT-faddere innen en periode på to måneder – i snitt seks nye faddere dersom det er fem i gruppen.

Hvis gruppen samlet oppnår å få vervet 30 nye FORUT-faddere, utløser det to reiser med FORUT, der den ene kan trekkes blant de 30 nyvervede og den andre blant de som har vervet.

Denne høsten er månedsbeløpet for nye faddere justert til 250 kroner. Dersom eksisterende faddere også ønsker å øke månedsbeløpet, er det bare å ta kontakt med FORUT eller justere avtalegirobeløpet selv i nettbanken.

– Målet for denne høsten er å få vervet 500 nye FORUT-faddere, og det har jeg stor tro på at vi skal klare, avslutter Terje.

Siste nyheter