Feirer Nanah jul?

Kommer nissen til Sierra Leone? Får Nanah pakker? Feirer hun jul? FORUT Barneaksjonen kan føre til mange spørsmål, og her er noen av svarene.

Vi har fått en hyggelig e-post fra Irene Vannebo i Ranemsletta barnehage. Hun har vært trofast deltaker i Barneaksjonen siden 1993. Hun skriver:

Hei! Vi er ei gruppe med skolestartere på Ranemsletta barnehage. Nå lurer vi på om dere kan svare på om Nanah feirer jul. Får hun pakker? Kommer det nisse til Sierra Leone? Hilsen skolestarterne

Vi i FORUT syns det er flott av Barneaksjonen skaper nysgjerrighet og undring. Det er nettopp det vi ønsker at aksjonen skal stimulere til.

Siden vi ikke hadde sikre svar på de gode spørsmålene vi fikk fra Ranemsletta barnehage, tok vi kontakt med Lucinda Moigua, som jobber i FoRUT Sierra Leone. Hun kunne fortelle oss at familiene i Kareneh feirer jul, selv om de er muslimer.

Hos familien til Nanah er tradisjonen at den nærmeste familien samles. Alle pynter seg i samme slags klær, en drakt som på det lokale språket kalles Asorbi. De spiser et spesielt måltid som er annerledes enn det de spiser til daglig. Det betyr at de kanskje spiser kylling, ris, potetchips, peanøttstuing, cassava-blader eller grønnsaker, litt avhengig av hva de har råd til.

Lucinda fortalte også at det er tradisjon for å besøke slekt og familie i jula, og det kan noen ganger hende at det er et spesielt arrangement i landsbyen som de deltar på. Gaver er det ikke så vanlig å gi, men i noen familier har de den tradisjonen. Noen julenisse, derimot, har de ikke.

Siste nyheter