Feiret ny barneaksjon med konsert

Silje og Maria holdt gratiskonsert for 500 barn i Lørenskog for å feire «Hamphless og det varme hjertet«, det nye pedagogiske opplegget fra FORUT Barneaksjonen.

Silje Sirnes Winje og Maria Solheim har laget musikken til den nye aksjonen. De har sluppet fem fine låter som handler om vennskap, mat, takknemlighet og femåringen Hamphless fra Malawi.

Barna sang og danset engasjert med på konserten i Rådhusparken, og det var tydelig at flere av de fremmøtte barnehagene allerede er godt i gang med den nye barneaksjonen.

Musikk inspirert av Malawi

Høsten 2022 reiste Maria og produsent Christer Gracia Slaaen til Malawi for å treffe Hamphless og familien. 

– Jeg har vært i Malawi sammen med FORUT og blitt kjent med Hamphless og vennene hans. Og jeg har smakt nsima-grøt som er laget av mais. Vi er så takknemlige for å få være med på Barneaksjonen, sa Maria fra scenen.

FORUT Barneaksjonen er et pedagogisk opplegg for barnehager, barneskoler og SFO/AKS der barn i Norge lærer om og gjør noe for barn i andre land. Gjennom musikk, filmer, plakater, mat, fortellinger og aktiviteter blir barna kjent med dagliglivet til barn i en annen kultur. Barneaksjonen fokuserer ikke på nød, men på at barn har ressurser, evner og ambisjoner.

Årets aksjon heter «Hamphless og det varme hjertet» og handler om hvorfor Malawi kalles Afrikas varme hjerte.

Siste nyheter