Fornøyde deltakere i Barneaksjonen

Ni av ti deltakere i FORUT Barneaksjonen er godt fornøyde med aksjonen. I en evaluering sier de at opplegget er godt tilpasset barnehagens Rammeplan og læreplanen for grunnskolen. – Et fantastisk opplegg, sier Katrine Stene i Vasshus barnehage.

Evalueringa blant deltakerne før jul i 2019 viser at FORUT Barneaksjonen fungerer veldig godt som utgangspunkt for refleksjon og læring, og at aktivitetene skaper stort engasjement hos barn og voksne i barnehager og skoler.

– Resultatet er veldig oppmuntrende og inspirerer oss til å fortsette å lage kvalitetsopplegg for barnehager og skoler. Vi er opptatt av å videreutvikle Barneaksjonen som har vært et vindu mot verden for barnehagebarn i over 30 år, sier FORUTs kommunikasjonssjef, Øyvind Strand Endal.

Han er spesielt glad for at barnehager og skoler opplever at Barneaksjonen er et godt redskap tilpasset målene i læreplanen og rammeplanen.

– Kanonkjekt

Vasshus barnehage i Klepp i Rogaland er en av barnehagene som har hatt stor glede av Barneaksjonen.

– Dette er et kanonkjekt opplegg for barna. Vi så filmer, hørte på musikk, leste fortellinger og jobbet med Barneaksjonen i over tre uker. Barna elsket filmene og sangene, og vi hadde mange, gode refleksjoner om barn i andre land og hvordan det er å leve annerledes enn vi gjør i Norge, sier Katrine Stene, som er pedagogisk leder i Vasshus barnehage.

– Foreldrene skrøt også av FORUT og Barneaksjonen. De fortalte om alt som ble diskutert rundt middagsbordet og hvor opptatt barna var av menneskene, dyrene, maten og kulturen i Sierra Leone. Et helt fantastisk opplegg, sier Stene.

Fleksibel aksjon

Ifølge evalueringen er deltakerne også svært godt fornøyde med tilretteleggelsen av materiellet. FORUT har som ambisjon å lage brukervennlige og pedagogisk godt tilrettelagte opplegg. Man finner det man trenger av bakgrunnsstoff, aktiviteter og tips til gjennomføring i materiellpakka. Deltakerne er fornøyde med at de kan velge mellom mange ulike aktiviteter, og med at aksjonen er fleksibel med hensyn til hvor mye tid den enkelte deltaker vil bruke på gjennomføringen.  

Evalueringen er veldig positiv også når det gjelder vurderingen av de ulike elementene i Barneaksjonen. Både aktivitetstipsene, filmene, musikken og fortellingene har blitt godt mottatt. 

«Det var flott med dansen i år, og det er utrolig mange fine aktiviteter vi har gjort sammen med ungene. Fint at det både er film, musikk, dans, matopplevelser, formingsaktiviteter, fortellinger etc. Veldig variert og mye man kan finne på!», skrev en barnehage. 

En annen skrev: «Kjempefornøyd. Barna elsker materiellet fra FORUT, og det gjør vi voksne også. Vi er veldig glade i filmene, musikken, og det er fint med en musikkvideo og at vi kan lære oss en dans til musikken.»

Ny aksjon til høsten

– Vi håper mange barnehager og skoler vil delta i årets aksjon som har fått navnet “Nanah og sjimpanseskogen”. Det blir et spennende gjensyn med Nanah som mange ble kjent med i fjor i «Nanah og løvefjellet», sier Endal i FORUT.

Han legger ikke skjul på at FORUT er svært stolt av at Barneaksjonen hvert år skaper engasjement, læring og praktisk solidaritet hos opp mot 70. 000 barn i norske barnehager og skoler.

Påmeldingen har åpnet for «Nanah og sjimpanseskogen» og i slutten av mai er allerede rundt 500 barnehager og barneskoler påmeldt.

Plakat fra FORUT-festivalen til Kråkjordet barnehage på Gjøvik.

Siste nyheter