FORUT festaften avlyst

Årets FORUT festaften 15. mars på Gjøvik kultursenter er avlyst. Det skjer etter en helhetsvurdering sammen med lokale helsemyndigheter, artister og bidragsytere.

Det er ønsket om å stoppe spredningen av koronaviruset som er bakgrunn for avgjørelsen. FORUT har fulgt med på situasjonen og gjorde tirsdag en risikovurdering basert på rådene fra Folkehelseinstituttet.

– Det er en svært lei situasjon, men vi er enige med både kommunelegen i Gjøvik, artister og medarrangører om å avlyse FORUT festaften 15. mars, sier kommunikasjonssjef i FORUT, Øyvind Strand Endal.

Ingen god ramme for fest

Flere som har kjøpt billett har tatt kontakt med FORUT med spørsmål. Tirsdag ettermiddag kom det også nye innstramminger for arrangementer fra Folkehelseinstituttet.

– Vi mener det ikke er forsvarlig å samle publikum og artister fra ulike deler av landet til et slikt arrangement. Det viktigste nå er å hindre spredningen av viruset i befolkningen. Med den usikkerheten som rår er det uansett ingen god ramme for en festaften, sier Endal.

FORUT kommer tilbake til om forestillingen kan settes opp på et annet tidspunkt.

­– Vi er veldig takknemlige for at Klaus Sonstad, Urbane Totninger, Jonas Rønning og Ken André Ottesen stilte opp for FORUT og våre bistandsprosjekter. De har jobbet hardt for å lage en bra forestilling som vi nå ikke kan vise, og jeg håper at vi kan komme sterkere tilbake senere, sier Endal.

Refusjon er mulig

Refusjon av billetter håndteres av ebillett.no eller FORUT avhengig av hvor billetten ble kjøpt.

Dersom du har kjøpt via Gjøvik kultusenter sine nettsider må du sende en e-post til post@ebillett.no. Dette må inkluderes:

  • Hvilken forestilling det gjelder: Forut Festaften 2020, 15.mars kl. 19.00.
  • De fire siste tallene i kortnummer på betalingskort (det kortet som ble brukt for å kjøpe billettene).
  • Antall billetter som skal refunderes.

Dersom du har kjøpt billetter direkte fra FORUT må du henvende deg til ​forut@forut.no.

For den som ikke ønsker refusjon kan FORUT forsikre om at pengene går til en god sak, nemlig byggingen av Nepals første barnepsykiatriske klinikk.

Siste nyheter