Fullsatt FORUT Festaften

En fullsatt sal 1 på Gjøvik Kultursenter ga over 100.000 kroner til byggingen av Nepals første barnepsykiatriske klinikk. Publikum fikk søndag kveld oppleve en helaften med humor, musikk, fysikk og FORUTs arbeid.

Komikerne Paul Håvard Østby og Gustav Nilsen bandt sammen et program bestående av sang fra Marianne Lønstad, Lise Linnerud, Ida Marie Ringerud, Lewi Bergrud og Torbjørn Dyrud. Håkon Skaug imponerte mange med både blokkfløytespill og sitt foredrag om bistand. Fysiker og programleder Selda Ekiz fascinerte mange med sine fysikkeksperimenter fra scenen, mens stand up-komiker Jonas Rønning sørget for gapskratt og en lystig avslutning på kvelden.

Innimellom alt dette fikk publikum høre om FORUTs arbeid og artistenes inntrykk fra å ha vært på reise til noen av bistandsprosjektene.

500 publikummere

Alle artistene stilte opp gratis, det samme gjorde Gjøvik Kultursenter. Billettinntektene fra 500 publikummere, pluss at Gjøvik Kultursenter valgte å gi tilbake billettavgiften, sørget for over 100.000 kroner til byggingen av Nepals første barnepsykiatriske klinikk. Under forestillingen fikk vi se en video fra Katmandu der Nepals eneste barnepsykiater, Dr Arun Raj Kunwar, viste fram de krevende forholdene han og hans stab jobber under i dag. Målet er å ha reist en ny og fullverdig klinikk innen utgangen av 2019. FORUT har garantert for gjennomføringen av prosjektet, men bygget er fortsatt ikke fullfinansiert.

Nye faddere

Showet markerte også starten på vårens vervekampanje, og 35 nye FORUT-faddere meldte seg før scenelyset ble slukket. Hver nye fadder tar også FORUT nærmere målet om å realisere den nye klinikken i Katmandu. Generalsekretær Morten Lønstad mener arrangementet, som er det femte i rekken, er til stor inspirasjon.

– Vi er veldig takknemlige for bidraget til alle artistene, lyd- og lysansvarlige og Gjøvik Kultursenter. Psykiatriprosjektet i Nepal er spesielt både fordi vi skal bygge det første barnepsykiatriske sykehuset i Nepal og fordi det er FORUT som skal finansiere det uten offentlige midler. Alle som løste billett eller vervet seg som faddere søndag kveld er nå også med på dette viktige spleiselaget. Det er utrolig inspirerende for oss i FORUT, sier Lønstad.

Du kan se flere bilder fra arrangementet her.

Siste nyheter