Gaute Ormåsen med musikk for barn!

FORUT presenterer med stolthet helt ny barnemusikk i et samarbeid med Gaute Ormåsen. I januar var Gaute med FORUT til Nepal og resultatet er fem fantastiske sanger om likhet og ulikhet blant barn i to forskjellige land.

GAUTE 5 - med Biswas og Nischal - 1000


Sangene har blitt til etter hektiske og intense dager i millionbyen Katmandu og landsbyområdene rundt som ble rammet av to store jordskjelv våren 2015.

Det var altså FORUT som kom med utfordringen til Gaute om å skrive barnemusikk, og resultatet har blitt til fem fine skildringer og stemninger om betydningen av vennskap, omsorg og spennende opplevelser. Musikken sendes ut til om lag 1300 barnehager og ca 100 skoler over hele landet i høst, som en del av materiellet til FORUTs barneaksjon. Aksjonstemaet er «- jeg, og barn i andre land». Både sangene og andre deler av det pedagogiske aksjonsinnholdet spiller på at selv om mye er annerledes, så er mye likt mellom barn også; alle trenger et trygt sted å bo, alle trenger en bestevenn eller to.

I en av sangene blir vi også med på leting etter den avskyelige snømannen «Yeti», som kanskje kan minne barn i Norge om noe som ligner på et troll…

I mange år har vi blitt kjent med Gaute Ormåsen gjennom musikk beregnet på ungdom og voksne. Denne gangen er det først og fremst barna som kan glede seg til lanseringen av Gautes nye sanger.

– Vi er både imponert og takknemlige for bidraget fra Gaute, sier Ingvar Midthun, kampanje og kommunikasjonssjef i FORUT. Vi vet av erfaring at musikken i FORUTs barneaksjon blir mye brukt i norske barnehager og barneskoler. Gaute har levert leken og livlig barnemusikk på sitt beste, og vi visste hva vi gjorde da vi utfordret Gaute på dette!

Hør en smakebit av musikken fra Gaute her…

Siste nyheter