Gaute Ormåsen med barneplate om Sri Lanka

Stjernekamp-aktuelle Gaute Ormåsen er ute med ny barneplate der barn i Norge blir kjent med Sri Lanka og fire år gamle Sivatas.

Fjorårets samarbeid med bistandsorganisasjonen FORUT, da Gaute for første gang skrev musikk for barn, gav mersmak for begge parter. Gaute deltok vinteren 2017 på en reise med FORUT til Sri Lanka og ble inspirert til å skrive fem nye barnesanger til FORUT Barneaksjonen, der barn i norske barnehager og skoler lærer om og gjør noe for barn i andre land.

Hør låtene på Spotify eller iTunes. CD-en kan også kjøpes i FORUT Nettbutikk.

Gaute Ormåsen har laget fem fine sanger som også er i instrumentalversjon på plata.
Sivatas fra Sri Lanka

Etter nesten 30 år med borgerkrig utvikles Sri Lanka gradvis i riktig retning. Det er fortsatt store sosiale forskjeller og fattigdom, særlig nord på øya der store deler av krigen ble utkjempet.

I landsbyen Mullivaikal ble Gaute kjent med Sivatas på fire år og familien hans. Dette resulterte i fem sanger som skildrer det spennende og varierte landet Sri Lanka, vennskap, drømmer og «Månefesten», som er en månedlig høytidsdag for mange på øya.

– Det har vært spennende å se FORUTs arbeid på nært hold og bli kjent med Sivatas og familien hans, sier Gaute Ormåsen. At dette i tillegg gir mulighet til å produsere sanger for barn syns han er en morsom utfordring.

Mye forskjellig, mye likt

Musikken sendes ut til om lag 1300 barnehager og nærmere 100 barneskoler over hele Norge som en del av materiellet i FORUT Barneaksjonen «Sivatas og månefesten». Både sangene og resten av det pedagogiske innholdet spiller på at selv om mye er annerledes, så er mye likt for alle barn. Alle trenger omsorg, trygghet og gode venner.

– Gaute har laget fem fengende låter som vi er sikre på at barna i norske barnehager og skoler vil elske. Musikken har en sentral rolle i FORUT Barneaksjonen og vi er takknemlige og glade for innsatsen Gaute gjør for oss, sier Øyvind Strand Endal, kommunikasjonssjef i FORUT.

FORUT Barneaksjonen er et pedagogisk opplegg for barnehager, barneskoler og SFO. Aksjonen er Norges største av sitt slag og inneholder filmer, musikk, plakater, fortellinger og aktiviteter der barna lærer om og gjør noe for barn i andre land.

Alle sangene til aksjonen er skrevet og produsert av Gaute Ormåsen.

Les mer om FORUT Barneaksjonen og meld på din barnehage, skole eller SFO her.

Familieidyll på Sri Lanka. Sivatas (på huska) og brødrene leker under treet i hagen.

Siste nyheter