Hjerteaksjonen

Takk for at du bidrar i FORUT Hjerteaksjonen.

Skoler, bedrifter og privatpersoner kan lage sin egen FORUT Hjerteaksjon, og på den måten bidra til viktig innsats for barn og unge i våre samarbeidsland.

Bestill det antallet symbolgaver du ønsker å selge i din egen hjerteaksjon. Kjøperen vippser 200 kroner direkte til FORUT Hjerteaksjonen, så du har ingen oppfølging utover å selge symbolgavene til venner og kjente.

Spørsmål? Kontakt oss på ingvar@forut.no, så løser vi det!

Sanjika på Sri Lanka

Sanjika, som det er bilde av på våre symbolgaver i FORUT Hjerteaksjonen, er ni år gammel. Hun bor sammen med sin familie helt på nordspissen av Sri Lanka, etter at minefeltene fra borgerkrigen endelig er fjernet. FORUT hjelper Sanjika og tusenvis av flyktninger tilbake til disse områdene. Vi hjelper familier med boliger, skole og arbeid, slik at barn og voksne kommer i gang med livet, og et håp for framtida.

Familien til Sanjika har fått hjelp til husbygging i et samarbeid mellom lokale myndigheter, FORUT og andre organisasjoner. Pappa reiser rundt på leting etter store og små oppdrag som snekker, mens mamma Quinta har ansvaret for Sanjika og småsøsknene Sarujan på sju år og Sanjewi på to år. 

Utviklingssamarbeid

Tusenvis av familier i dette området har fått litt hjelp, men mye mangler fortsatt. Sri Lanka opplever en alvorlig økonomisk krise etter pandemien, og mange mangler mat og andre nødvendige varer. Landet står overfor store vanskeligheter i tida framover, og er helt avhengig av hjelp utenfra for å komme igjennom krisa. 

Dette er utviklingssamarbeid i praksis: Vi i FORUT stiller opp med inntekter fra blant annet Hjerteaksjonen, og familien til Sanjika stiller opp med sin innsats. Det er slik vi skaper utvikling sammen. 

Framtidshåp 

FORUTs partnerorganisasjon FRIENDS på Sri Lanka har kjøpt inn en symaskin til Quinta. Med denne maskinen kan hun ta imot stoff fra folk i området, og sy klær for dem. På denne måten tjener hun fra 500 til 800 rupees om dagen, altså 20-25 kroner. Det holder så vidt til mat, men ikke til så mye mer. 

– Jeg jobber hardt fordi jeg vil skape trygghet for mine tre barn, sa Quinta da FORUT besøkte familien i mars 2022.

– Først og fremst vil jeg skape trygghet og skaffe nok mat til barna, så får alt annet vente. 

FORUT og våre partnerorganisasjoner i Asia og Afrika jobber hver dag for å skape mer framtidshåp for Quinta og mange andre.

Dette er FORUT