Ida Oleanna Hagen blir ny generalsekretær

Ida Oleanna Hagen (51) tar over som generalsekretær i bistandsorganisasjonen FORUT. Hun begynner i jobben 1. mai 2019.

Hagen er oppvokst i Redalen i Gjøvik kommune og bor nå på Hamar sammen med mann og to barn. Hun har hovedfag i sosialantropologi.

– Jeg takker for tilliten! Det er en stor og spennende oppgave å skulle lede FORUTs viktige arbeid. Jeg ser fram til samarbeidet med medarbeiderne, partnerorganisasjonene i sør og med eierorganisasjoner og nettverk. Kompetansen og engasjementet er imponerende høyt. Jeg gleder meg til å starte i mai neste år, sier Hagen.

Tidligere styreleder

Hun har de siste 18 årene jobbet med forvaltningsrevisjon i Riksrevisjonen. Før det var hun internasjonal konsulent i Landsforeningen for norske ungdomsorganisasjoner (LNU). Ida har også vært forbundsleder i Juvente, som er en av FORUTs eierorganisasjoner. Hun har sittet i FORUTs styre i perioden 1996 til 2005, første halvdel som nestleder og resten som styreleder.

– Jeg er meget fornøyd med at Ida har takket ja til stillingen. Med Ida på laget, får vi en leder med god kompetanse og erfaring fra bistandsfeltet med unik kunnskap om organisasjonen. Hennes personlige egenskaper og lange arbeidserfaring fra Riksrevisjonen talte også tungt, da vi valgte henne til ny generalsekretær, sier Paul Henrik Kielland, styreleder i FORUT.

Eksklusiv klubb

FORUT har ikke tradisjon for å bytte leder ofte. Hagen blir den tredje generalsekretæren siden oppstarten av FORUT i 1981. Hun etterfølger Morten Lønstad, som har vært generalsekretær siden 2005 og går av med pensjon i 2019. Før Lønstad var Terje Heggernes generalsekretær. Han jobber i dag som seniorrådgiver i organisasjonen. Ellen Bjølseth vikarierte i stillingen som generalsekretær fra 2001 til 2002.

FORUT holder til på Gjøvik med et lokalkontor i Oslo og har totalt 16 ansatte. Organisasjonen driver langsiktig programarbeid med lokale partnere i seks land i Afrika og Asia i tillegg til globalt påvirkningsarbeid på rusfeltet. FORUT har mange faddere og et utstrakt kampanje- og informasjonsarbeid i skoler og barnehager i Norge.

Siste nyheter