Jordskredkatastrofe i Sierra Leone

Over 300 er omkommet og mange er begravd i jordmasser etter at kraftig regnvær førte til jordskred i hovedstaden Freetown i Sierra Leone mandag. FORUTs partner i landet forteller at regnet var uventet voldsomt.

FORUT er i dialog med vår partnerorganisasjon i Freetown, Foundation for Rural and Urban Transformation, FoRUT. Alle ansatte og familiene deres skal være trygge.

Lederen i FoRUT, Boi-Jeneh Jalloh, forteller at det kraftige regnværet kom brått i ett-to-tiden natt til mandag og at det har ført til store skader på hus og gater. I området Regent sørøst i hovedstaden i Sierra Leone, Freetown, skal store mengder med jord og gjørme ha begravd mange hus i morgentimene mandag. Mange lå derfor og sov fortsatt da skredet skjedde.

Ifølge NTB skal over 300 allerede være bekreftet omkommet per kl 16 mandag ettermiddag. Mange er trolig også begravd under jordmassene og dødstallene er derfor ventet å stige.

– Dette er en stor katastrofe og vi er i dialog med vår partner i Sierra Leone om hvordan vi kan bistå, forteller utenlandssjef i FORUT, Ståle Stavrum.

Bildene er tatt av Francis Reffell.

Siste nyheter