Se FORUTs jubileumsseminar

Her kan du se opptaket fra seminaret «Sammen forandrer vi verden: Global helse mot 2030» 2. oktober.

Seminaret var en del av #Bærekraftsuka. Det ble gjennomført i to deler. Dessverre opplevde vi problemer med direktestrømmingen på grunn av nettilgangen i lokalet, men seminaret i sin helhet kan ses i videoene under.

Ane Tosterud Holte og Therese Vangstad fra FORUT var konferansierer og kunne presentere et variert program med blant annet bidrag fra barn og unge fra India og Malawi.

Eva Sigrid Braaten holdt en innledning om alkoholindustriens forsøk på å påvirke fattige lands alkoholpolitikk. Etterpå ble det en spennende diskusjon med Kristina Sperkova, internasjonal president i Movendi.

Seminaret ble avsluttet med en spennende og viktig seanse om global psykisk helse, der FORUTs utenlandssjef, Ståle Stavrum, holdt en innledning om FORUTs arbeid på dette feltet.

Deretter ledet førsteamanuensis Ragnhild Dybdahl (førsteamanuensis ved Oslo Met og Universitetet i Bergen) en diskusjon om hvordan vi kan få global psykisk helse på dagsorden. Paneldeltakere var Cecilie Javo (barnepsykiater og forsker ved Samisk Nasjonalt Kompetansesenter – psykisk helsevern og rus (SANKS) og faglig rådgiver for FORUT), Arun Raj Kunwar (Leder av Child and Adolescent Psychiatry Unit ved Kanti Children’s Hospital), Sumnima Tuladhar (Executive Director for Child Workers in Nepal Concerned Centre) og Ståle Stavrum.

Som avslutning deltok også utviklingsminister Dag Inge Ulstein med en videohilsen i anledning 40-årsjubileet.

Del 1: Rus som utviklingshinder

Del 2: Global psykisk helse

Bilder fra seminaret

Siste nyheter