Indranis drøm – FORUT Skoleløpet 2021/22

Vil du lære elevene dine om barnekonvensjonen og FNs bærekraftsmål, og at de skal engasjere seg i verden rundt oss? Bli med på Skoleløpet og gjør en innsats sammen for barn og unge i Asia og Afrika! Skoleåret 2021/22 blir vi kjent med hverdagen til 15 år gamle Indrani fra Bangalore i India.

Klikk her for å se invitasjonsbrosjyren for skoleåret 2021/22.

FORUT Skoleløpet er et tverrfaglig pedagogisk opplegg som kombinerer teoretisk kunnskap og fysisk aktivitet. Det er lett å ta i bruk og kan gjennomføres i løpet av en skoledag.

Undervisningsopplegget er tilpasset flere av målene i læreplanene for grunnskolen og egner seg godt til det tverrfaglige temaet bærekraftig utvikling. Elevene bidrar gjennom et solidaritetsløp som kan gjennomføres når som helst i løpet av skoleåret.

Meld på din skole i skjemaet under. Du kan også ringe FORUT på 61 18 74 25 eller skrive en e-post til  forut@forut.no.

Indrani er tydelig på at utdanning kan være hennes vei ut av fattigdom.

Indranis drøm

Bli kjent med Indrani fra India. Hun er 15 år og bor i et slumområde i storbyen Bangalore i India. Hverdagen er sterkt preget av covid-19. Dette gir utfordringer både når det gjelder økonomi, helse og utdanning, og livet i slummen viser tydelig hvordan flere av barnerettighetene og FNs bærekraftsmål er knyttet sammen.

Indrani er ei jente med tydelige mål og drømmer for fremtiden, og hun jobber hardt på skolen for å ha mulighet til å oppfylle drømmene sine. I filmen ser vi ei tenåringsjente som er aktiv på sosiale medier, hjelper til hjemme og som liker å danse, gjerne sammen med venninnen Geetha.

Konkrete eksempler fra India vil hjelpe elevene å forstå barnerettighetene og bærekraftsmålene bedre. Pengene elevene løper inn går til FORUTs bistandsarbeid i Asia og Afrika, blant annet for barn og ungdom i slummen i Bangalore.

Indrani sammen med venninnen Geetha og Maj Britt Andersen i 2011.

Vi blir også kjent med Indrani 5 år

Mange barn i Norge ble kjent med Indrani i 2011 da hun som femåring var hovedperson i FORUT Barneaksjonen. Siden den gang har hun og familien hatt nær kontakt med FORUT. Skoleløpet lar dere også bli kjent med Indrani som barn.

Barneaksjonen i år relanserer aksjonen fra 2011, og vi anbefaler å ta i bruk filmer, aktiviteter og musikk av Maj Britt Andersen derfra for de yngste barna i skolen.

Her kan du melde på din skole for skoleåret 2021/22

[vfb id=4]

Materiell til deltagerskoler 2021/22

Skolene får tilsendt:
– Elevhefte til alle elever med sponsorkort
– Brettspill om bærekraftsmålene og barnerettighetene til bruk i klasseromsundervisningen

På nett ligger mye ressurser til inspirasjon og gjennomføring:
Undervisningsfilm om Indrani i to versjoner, én for småskolen og én for de eldre elevene.
– Musikkvideo og danseinstruksjon til “Million mil” av Gaute Ormåsen
– Elevoppgaver knyttet til årets tema
– Veiledning og ressurser til lærerne
– Diplom til elevene
– Rapport og takkebrev med skolens innsamlede beløp etter gjennomføring
– Kontantløs aksjon med egen innsamlingsside på spleis.no

Dette sier en av skolene som har deltatt i flere år

Mørkved skole i Brumunddal har i hele 13 år deltatt i FORUT Skoleløpet, og dette er noe vi setter stor pris på å kunne få være en del av.

Skolens visjon er «Omsorg og raushet under regnbuen, gir mestring og læring for alle!» Dette er også noe som er hovedintensjonen ved FORUT sitt skoleløp. Det å kunne gi alle barn en trygg og god oppvekst, med muligheter til utdanning, er ikke en selvfølge for alle. Gjennom FORUT sitt materiell og ressurser får elevene muligheter til å lære mer om jevnaldrende barn i andre land sine levekår, og på denne måten se viktigheten av å kunne bidra for å utjevne disse forskjellene.

FORUT Skoleløpet på Mørkved er en dag der hele skolen samles i gymsalen. Her fremføres det innslag i form av sang og appeller med tilknytning til årets tema. Etter dette går turen ut for oppvarming med felles dans for 330 elever, før selve skoleløpet settes i gang. I forkant av denne dagen har hvert trinn arbeidet med tema for årets aksjon.

Denne dagen skaper en fellesfølelse for elever og ansatte på vår skole, og ikke minst at man bidrar til å gi andre barn muligheter til å oppleve det samme.

Vi anbefaler andre skoler rundt om i Norge til å bli med i Skoleløpet, for å bidra til omsorg og raushet under regnbuen.

En stor hilsen fra elever og ansatte på Mørkved skole!

Skoleløpet-dansen «Million mil» brukes som oppvarming før Skoleløpet på Mørkved skole.

Meld på din skole

[vfb id=4]

«Gjennom FORUT Skoleløpet får elevene både kunnskap om hvordan verden fungerer og fysisk aktivitet. Derfor anbefaler jeg det!» sier fysiker og programleder Selda Ekiz.