Løp og lær med FORUT Skoleløpet

Vil du lære elevene dine om barnekonvensjonen og FNs bærekraftsmål, og at de skal engasjere seg i verden rundt oss? Bli med på Skoleløpet og gjør en innsats sammen for barn og unge i Asia og Afrika!

FORUT Skoleløpet er et tverrfaglig pedagogisk opplegg som kombinerer teoretisk kunnskap og fysisk aktivitet. Det er lett å ta i bruk og kan gjennomføres i løpet av en skoledag.

Undervisningsopplegget er tilpasset flere av målene i læreplanene for grunnskolen, og inneholder:

  • elevhefte
  • undervisningsfilm
  • plakat
  • diplom
  • musikk og dans
  • lærerveiledning
  • oppgaver og ekstraressurser på nett

Selve Skoleløpet gjennomføres som en aktivitetsøkt. Før løpet skaffer elevene seg sponsor(er) som forplikter seg til å støtte med et selvvalgt beløp per runde eleven gjennomfører, eller et fast beløp. Skolen kan også samarbeide med lokalt næringsliv om en sponsoravtale. 

Skoleløpet kan gjennomføres av enkeltklasser eller hele skolen samlet, når som helst i løpet av skoleåret.

Materiellet er gratis og lett å ta i bruk, men deltagerskolene forplikter seg til en innsamling til FORUTs bistandsarbeid i Asia og Afrika. FORUT er medlem av Innsamlingskontrollen.

Legg igjen kontaktinfo i skjemaet under, så tar vi kontakt for å diskutere hvordan din skole kan ta i bruk opplegget. Du kan også ringe oss på tlf 61 18 74 25 eller sende en e-post til barn@forut.no.

[vfb id=’3′]

Læring gir energi!

FORUT Skoleløpet 2020-21 har fått navnet «Læring gir energi». Hovedtema er FNs bærekraftsmål nummer fire, god utdanning, og at alle barn har rett til skolegang.

Temaet konkretiseres gjennom hverdagen til sju år gamle Angel som bor i en landsby i fjellområdet Dolakha i Nepal.

Her har FORUT bygget en ny, jordskjelvsikker skole etter at den gamle raste sammen under jordskjelvet i 2015. Skolen er utstyrt med et solcelleanlegg som gir nye muligheter for god undervisning og læring.

Bli med på opptak i Nepal i november i denne videoen.


Dette sier en av skolene som deltar

Erfjord skule har vore med på FORUT Skoleløpet i fem år no, og me har definitivt tenkt å vere med vidare!

Å arrangere Skoleløpet har veldig mange positive effektar på elevflokken vår. Det å lære om, tenkje på, identifisere seg med og ikkje minst gjere noko for menneske andre stader i ein heilt annan livssituasjon – det er fantastisk flott!

Samtidig er materiellet og ressursene frå FORUT grundige og gode, og gjer det lett å legge arbeid med prosjektet inn i års- og periodeplanar i både norsk, naturfag, samfunnsfag og KRLE.

Den fysiske aktiviteten sjølve løpet gir, er jo også eit stort pluss. Me anbefalar gjerne Skoleløpet til alle andre skular!

Helsing frå elevar og lærarar på Erfjord skule

Legg igjen kontaktinfo i skjemaet under, så tar vi kontakt for å diskutere hvordan din skole kan ta i bruk opplegget. Du kan også ringe oss på tlf 61 18 74 25 eller sende en e-post til barn@forut.no.

[vfb id=’3′]