Klaus pangstartet Barneaksjonen

Klaus Sonstad med band trollbandt både store og små på utendørskonsert i Trondheim. Han fremførte flere av de nye låtene til FORUT Barneaksjonen under MiniUKA 2019.

Lanseringskonserten torsdag 19. september trakk festivaldeltagere fra barnehager over hele Trondheim.  Låtene «Hei Nanah», «Vi tar tran» og «1,2,3» fenget. Flere hadde gjort seg kjent med sangene i forkant og sang med. På scenen hadde Klaus med seg Åsmund Flaten (piano), Jo Ranheim (bass og gitar) og Stian Lundberg (trommer).

– Det er veldig gøy å se at sangene blir tatt godt imot og at både barn og voksne synger og danser med. Jeg var litt spent og nervøs i forkant, innrømmer en fornøyd Klaus Sonstad.

Nanah fra Sierra Leone

Klaus Sonstad og Åsmund Flaten har skrevet musikken til FORUT Barneaksjonen «Nanah og løvefjellet» inspirert av sitt med møte med Nanah (4) i Sierra Leone. Musikken er en viktig del av den pedagogiske materiellpakken barnehagene kan ta i bruk for å lære om hverdagen til et barn i Sierra Leone. Klaus oppfordrer barnehager og skoler til å melde seg på den nye aksjonen.

– Møtet med Nanah og Sierra Leone gjorde inntrykk og satte spor. Nå håper jeg at barn og voksne i Norge vil la seg fenge av sangene som Åsmund og jeg har skrevet om henne, landet og hverdagen der, sier Sonstad.

På plata bidrar i tillegg til dagens band Sjalg Raaen (gitar), Kjetil Sandnes (bass), Kåre Kolve (saxofon/fløyte), Emil Emilson Holmesland (trompet), Jeanette Paulsen (kor) og barnekor.

Pedagogisk skattekiste

Barneaksjonen er et fleksibelt og variert pedagogisk opplegg for barnehager og skoler der barn i Norge lærer om, og gjør noe for, barn i andre land. Hver høst lanseres en ny aksjon med filmer, plakater, oppgaver, mat, musikk, aktiviteter og mye mer. Det er bistandsorganisasjonen FORUT som står bak.

Tusenvis av barn er allerede påmeldt «Nanah og løvefjellet», men det er ikke for sent å melde på din skole eller barnehage!

Se flere bilder fra Klaus Sonstad-konserten under MiniUKA her:

Klaus Sonstad-konsert 19.09.19

Siste nyheter