Klaus Sonstad lager barnemusikk for Barneaksjonen

Gjennom aksjonen «Nanah og løvefjellet» blir barn i hele Norge kjent med livet til fire år gamle Nanah i Sierra Leone. Programleder, komiker og artist Klaus Sonstad skal lage barnemusikk til den nye utgaven av FORUT Barneaksjonen.

I over 30 år har 1,5 millioner barn i Norge fått se verden gjennom det pedagogiske opplegget til FORUT Barneaksjonen, der barn i Norge lærer om barn i andre land. Klaus Sonstad er den siste i rekken av flotte artister som bidrar med musikk i formidlingen.

Inspirert av livet i Sierra Leone

Det er en god stund siden Sonstad lanserte barneplata «Indianer Cowboy», som traff godt blant både store og små og ble nominert til Spellemannprisen. Nå reiser han sammen med musiker og kollega Åsmund Flaten til Sierra Leone for å møte fire år gamle Nanah og familien hennes. Der skal de la seg inspirere av hverdagslivet, leken, rytmene og arbeidet i landsbyen Kareneh hvor Nanah bor. Hun er en sosial og aktiv fireåring med masse personlighet.

– Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med Nanah og de rundt henne, og er spent på hva som vil skje i møte med mennesker i et land som har vært igjennom store prøvelser, sier Klaus Sonstad.

Nanah bor i landsbyen Kareneh i Sierra Leone.

Fokus på evner og muligheter

Sierra Leone er et av verdens fattigste land og var inntil 2002 rammet av en blodig borgerkrig. Livet på landsbygda er hardt og mange lever i ekstrem fattigdom. FORUT Barneaksjonen fokuserer på at barn har ressurser, evner og muligheter, ikke på nød og elendighet.

Gjennom Barneaksjonen får barn i Norge bli med på alt hverdagen til Nanah byr på av rutiner, skoledag, måltider, latter og lek med venner. De får være med på landsbyfest og se hvordan Sierra Leone feirer nasjonaldagen sin. Sentralt i materiellet er den spennende fortellingen om hvordan Sierra Leone, som betyr løvefjellet, fikk navnet sitt.

Barneaksjonen lages av den norske bistandsorganisasjonen FORUT og er et pedagogisk opplegg for barnehager, barneskoler og SFO. Aksjonen er Norges største av sitt slag med over 1300 deltakende enheter spredt over hele landet hvert år. Den pedagogiske menyen består av filmer, musikk, plakater, fortellinger og aktiviteter der barna lærer om og gjør noe for barn i andre land.

Stolte av samarbeidet

– Vi er stolte av å samarbeide med Klaus Sonstad og Åsmund Flaten. At de leverer nyskreven barnemusikk til FORUT Barneaksjonen er med på å løfte aksjonen og er et viktig bidrag til mangfoldigheten og fleksibiliteten Barneaksjonen tilbyr, sier Kirsten Bjerkestrand Tschudi, pedagogisk kampanjeprodusent i FORUT.

Tidligere har Gaute Ormåsen, Bonanza Kids, Maj Britt Andersen og Geirr Lystrup laget musikk til FORUT Barneaksjonen. Øistein Kristiansen, bedre kjent som Øisteins blyant, bidrar med tegnelek og oppgaver til barna.

Du kan lese mer om den nye aksjonen og melde på din barnehage, skole eller SFO/AKS her.

Nanah er 4 år og går i første klasse på skolen.

Siste nyheter