Kort fra Balika gleder Name It-kunder

Anne Toldnes ville gjerne selge unike kort i sine Name It-butikker. Mange gir nemlig barneklær bort i gave. Hun tok kontakt med FORUT og selger nå flotte kort laget av jentene ved Balika Peace Home i Nepal til glede for kundene. – Det føles naturlig å støtte arbeidet til FORUT – jeg er jo FORUT-fadder, sier hun.

Anne Toldnes er daglig leder for Name It-butikkene rundt Mjøsa. Etter et prosjekt der kjeden solgte kort til inntekt for Sykehusklovnene, ble hun inspirert til å gjøre noe for sin lokale bistandsorganisasjon. Hun tok kontakt med Elisabeth Løvstad i FORUT og fikk være med på å utforme kortene.

Kortene kan også kjøpes i FORUTs nettbutikk.
Vinn-vinn

– Kundene liker kortene veldig godt. De har solgt bra, men kanskje best på Gjøvik hvor også flest kjenner til FORUT. Det er mange kunder som kommenterer at det er fint å bidra til en god sak, sier Toldnes.

Hun forteller at det er vinn-vinn å kunne tilby kort i butikkene sine og samtidig få en sosial profil ved å støtte bistansarbeidet til FORUT.

Det er jenter ved Balika Peace Home i Nepal som har tegnet illustrasjonene og kortene er trykket hos Javana Graphics på Sri Lanka.

Jenter i Nepal får en ny sjanse

Balika er et krise- og transitthjem i Nepal for jenter som har opplevd vold, omsorgssvikt og seksuelle overgrep. Her bor det til enhver tid 50 jenter som får terapi, omsorg, ny selvtillit og ny tro på andre mennesker. Det skjer blant annet gjennom sang, kunst, dans og drama. Senteret drives av CWIN Nepal og finansieres av FORUT gjennom blant annet midler fra FORUT-faddere.

Her kan du se en minidokumentar fra Balika. 

Siste nyheter