Kunstauksjon i helga

Fire flotte malerier får nye eiere denne helga, og pengene går til FORUT! Det er Gustav Nilsen som er auksjonarius på FORUT Solidaritetskonsert søndag 29. oktober kl 19. Han auksjonerer også bort et eget verk! Det er mulig å legge inn bud på Facebook på forhånd.

FORUT-ambassadør Gustav Nilsen begynte å studere kunst for noen år siden. Det er for øvrig Gustav som kommer til å lede auksjonen på førstkommende søndag på Gjøvik Kino & Scene. Han har kunsten på et lager han ikke har besøkt på en stund, så inntil videre oppgis formatet til «passe store bilder», og nøyaktige mål kan tas på framvisningen av originalene før søndagens konsert. Det auksjoneres bort tre verk fra kjente kunstnere, pluss ett fra Gustav. Så her er det duket for både bukken og havresekken!

Vi er så heldige at vi har fått donert bilder av flere kjente kunstnere. Vi har derfor valgt å ha en utropspris på disse bildene, det vil si en minimumspris på 4000,-.

Dette ligger langt under markedsprisen til disse kunstnerne. Så her er det mulig å både gjøre et kupp og samtidig gi til en god sak. Den avsluttende auksjonen foregår altså søndag, men allerede nå kan du legge inn bud på bildene i kommerntarfeltet for hvert bilde. Dersom ditt bud blir høyeste bud etter konserten, så er bildet ditt søndag kveld. Hvis minsteprisen ikke oppnås, går bildet videre til ny auksjon senere.

Dette er kunstnerne og kunstverkene

Bilde 1: Bjørnulf Dyrud, utropspris 4000,-.

Kunstneren er født og oppvokst på Eina, og bor i dag i Hamar. Han er en veldig aktiv kunstner som har stilt ut på gallerier over hele landet. Han er innkjøpt av flere samlinger, både i inn og utland, og han har også utsmykket flere offentlige bygg.

Bilde 2: Bertil Greging, utropspris 4000,-.

Kunstneren er en billedkunstner fra Oslo som jobber med en rekke forskjellige uttrykk, fra det strengt grafiske til ekspressive collager og malerier. Han er innkjøpt av en rekke samlinger og institusjoner, blant annet Nasjonalmuseet, Norsk Kulturråd, Malmø Kunstmuseum og Christen Sveaas.

Bilde 3: Tomas Gjetmundsen, utropspris 4000,-.

Tomas er billedkunstner fra Toten. Han har hatt mange utstillinger siden han gikk ut fra Kunsthøgskolen i Bergen, og mange lokalt har sikkert sett hans landskapsbilder fra Toten. Gjetmundsen er en mester på lys og farge. Han har også kuratert en rekke utstillinger, blant annet på Peder Balke-senteret.

Bilde 4: Gustav Nilsen, utropspris 100,-.

Gustav har for så vidt en uanstendig lav utropspris, satt av ham selv for anledningen. Han er komiker fra Toten og bosatt i Oslo. Gustav er med medlem av Urbane Totninger, og har gått et par år på Einar Granums Kunstfagskole. Jobber fremdeles mot sin første utstilling, og tar oppgaven på alvor. Gustav har aldri solgt et bilde. Ikke fordi ingen vil kjøpe, men fordi han venter med å selge til han «har blitt skikkelig god». Men: i anledning FORUTs første kunstauksjon er det altså mulig å by på trykket «Applaus» som er trykket i 20 eksemplarer.

Du kan gi bud her og nå på Facebook!

Siste nyheter