Lagde tøfler til Balika-jentene

En gjeng ivrige damer som var på studietur med FORUT til Nepal i 2018 ble inspirert til å bidra litt ekstra. En sydugnad resulterte i 65 par tøfler til kalde jenteføtter på krise- og transitthjemmet Balika Peace Home.

Det gjør inntrykk å treffe jentene på Balika Peace Home. Her bor det jenter som har vært utsatt for omsorgssvikt eller overgrep, men som får en ny start i livet gjennom omsorg, terapi og mestring. Damene som kom hjem fra Balika og Nepal høsten 2018 ønsket å gjøre mer for jentene de hadde fått et sterkt forhold til.

Rester ble tøfler

Hanne Senstad, som deltok på turen, driver sin egen systue på Nes på Hedmarken. Der forvandler hun gamle strikkekofter til ullkjoler, og denne produksjonen gir en del rester som ikke blir brukt. Hun fikk ideen om at restene kunne brukes til å sy tøfler til jentene på Balika. Og det var ikke spesielt vanskelig å få de andre damene med på dugnaden.

Levert i Nepal

Det er kaldt i Nepal, og jentene vil ha stor nytte av varme, gode ulltøfler. Til sammen ble det sydd 65 par tøfler av damene en lørdag i oktober. Tøflene er sydd i 4 ulike størrelser, og siden de er basert på rester er ingen like. Alle tøflene har også fått påsydd et hjerte.

I oktober 2019 reiste en ny studiegruppe til Nepal med FORUT. De fikk æren av å overrekke tøflene til «mor» Bhagawati og jentene, til stor glede for alle på Balika.

Siste nyheter