Mer innsats for bedre psykisk helse

Denne uka er FORUT med på en nordisk konferanse om psykisk helse i internasjonalt utviklingssamarbeid. FORUT delte sine erfaringer med dette arbeidet i Nepal.

– Samhandling mellom det nepalske helsevesenet, Verdens helseorganisasjon og sivilsamfunnsorganisasjonene var en stor utfordring, men samtidig nøkkelen til oppbygging av nye tjenester etter krisen.

Dette var budskapet til FORUTs utenlandssjef Ståle Stavrum da han innledet på Nordisk konferanse i København om psykisk helse og psykososial hjelpeinnsats i humanitære kriser. Ståle snakket om oppbyggingen av et psykisk helsesystem i Nepal, som skjøt fart etter jordskjelvet i 2015.

FORUT er glad for å kunne rette enda mer oppmerksomhet på dette temaet, framover, sammen med Heidi Westborg Steel fra ICDP og Kedar Marahatta fra WHO Nepal som også holdt innledninger på konferansen.

Erfaringene fra dette arbeidet i Nepal har forsterket FORUTs kunnskap og rolle som utviklingsaktør innenfor temaet psykisk helse.

Foto øverst i saken: Ståle Stavrum sammen med FORUTs nære samarbeidspartnere Heidi Westborg Steel fra ICDP International Child Development Programme og Elisabeth Langdal fra Mental Health and Human Rights Info HHRI.

Siste nyheter