Norges beste ringeteam

Etter mange uker med ringing til alle landets barnehager, kan ringeteamet i FORUT snart ta sommerferie. I flere uker om våren og høsten er dette noe av det viktigste FORUT driver med på hjemmebane, og våre ringere takker for alle gode samtaler med barnehager og skoler landet rundt!

Det er tusenvis av barnehager og barneskoler spredt over hele landet, og de har en ting felles: de fleste av dem snakker med noen i FORUT minst en gang i året. Hver vår inviterer FORUT alle barnehagebarn og skoleelever til Barneaksjonen og Skoleløpet, og hver vår setter et ringeteam i FORUT i gang med tusenvis av telefoner, for å registrere påmeldinger og sørge for riktig utsendelse av aksjonene hver høst og vinter. Det er en formidabel jobb som skal gjøres, og FORUT nøler ikke med å kalle dette for Norges beste ringeteam! -Det såkalte «ringerommet» er FORUTs viktigste sted i mange uker om våren og høsten, sier generalsekretær Ida Oleanna Hagen.

Fra spenning til arbeidsglede

Våren 2020 er det fire faste ringere i FORUT, og vi møter tre av dem. «Superveteran» Mari-Anne Madsstuen har fri akkurat denne dagen, og hun kan se tilbake på mange år med ringing i FORUT. Det er det beste tegnet på at jobben både er viktig og trivelig!

Superveteran Mari-Anne Madsstuen har jobbet i ringeteamet til FORUT i 19 år!

-Jeg synes ærlig talt det var litt skummelt i starten, men etter bare noen få samtaler forsto jeg at dette ville bli en hyggelig sesongjobb, sier Joachim Stenvold. Han er helt ny som ringer, og har vært med siden årets ringerunde begynte 11.mai. -Nesten alle vi snakker med setter pris på denne kontakten, og det blir mange fine samtaler om FORUT og det vi tilbyr barnehagene og skolene i våre pedagogiske aksjonspakker.

Cecilie Baakind er også med i ringeteamet for første gang. Hun har erfaring fra lignende oppdrag før, blant annet med telefonsupport i et norsk selskap. -Denne jobben i FORUT er noe helt annet enn tradisjonelt telefonsalg, dette handler om at alle vet hvem vi er når vi ringer, og at de kjenner kvaliteten i det FORUT leverer. Det er rett og slett mye positiv energi i disse telefonsamtalene, selv om mange også er litt bekymret for hvordan samarbeidet kan gjennomføres med smitteverntiltakene som finnes for å stoppe koronapandemien, sier Cecilie.

Hva svarer dere de som er bekymret?

-Det handler vel mer om en god prat om hvordan ting kan løses litt annerledes enn barnehagene og skolene er vant til, sier Cecilie. Anne Granum er frivillig i FORUT, og har vært med i både ringeteam og julebutikk før. Hun tror også det handler om gode forbindelser over tid.
-Mange vi snakker med, har vært med i FORUT-aksjoner i mange år, og er trygge på kvaliteten og aksjonsformen. De ser også at det finnes muligheter for alternative løsninger når Koronaen setter en stopper for noen av de tradisjonelle arrangementene. -Vi oppfordrer barnehagene og skolene til å tenke kreativt og nytt, og de aller fleste svarer at de skal klare det, rett og slett. Kampanjepakkene som sendes ut inneholder mye aktuelt materiale, samtidig som det også åpnes for mange lokale og individuelle løsninger på selve gjennomføringen. -De ansatte i barnehagene og skolene virker veldig løsningsorienterte, og de vet jo at hverdagen må løses, med eller uten koronatiltak, sier Anne. Hun er selv pensjonert barnehagepedagog og styrer, og kjenner godt hvordan de ansatte har det. -Nå er det godt å bruke litt krefter på en god sak i FORUT, jeg kan jo ikke bare sitte hjemme, sier Anne med et smil.

FORUTs fantastiske ringeteam f.v: Cecilie Baakind, Anne Granum og Joachim Stenvold.

På vei mot tusen påmeldte

FORUT Barneaksjonen er landets største pedagogiske kampanje i sitt slag, og i slutten av juni nærmer ringeteamet seg hele tusen påmeldinger. Det betyr at titusenvis av barn og skoleelever over hele landet kan vente seg et møte med Nanah i Sierra Leone, filmer og musikk når sommerferien er over. Når juni er over, tar ringeteamet sommerferie, før de fortsetter med siste ringerunde i september. -Vi vet at det er vanlig med over 1.200 påmeldte barnehager og barneskoler i Norge, så vi har trua på mange fine telefonsamtaler fortsatt, smiler Joachim, Cecilie og Anne.

God sommer!

Med juli på vei, sender generalsekretær Ida alle i FORUT ut i sommerferie, med et ønske om fine fridager til alle. -Men altså, mest av alt vil jeg sende en takk og hyggelig sommerhilsen til alle de flotte folka vi har telefonkontakt med gjennom et år i landets barnehager og skoler. For en positiv gjeng, og for et godt samarbeid vi får til hvert eneste år! Vi har plass til alle i barneaksjonen og skoleløpet, så meld dere på!

Siste nyheter