Ny barneaksjon fra Malawi

Til høsten kan barn i Norge bli kjent med femåringen Hamphless og livet i Malawi – Afrikas varme hjerte. Spellemannsvinnerne Silje og Maria har laget ny barnemusikk til FORUT Barneaksjonen.

Nå er påmeldingen i gang til aksjonen «Hamphless og det varme hjertet». Det pedagogiske opplegget er tilgjengelig fra august 2023.

– Vi gleder oss til barn i Norge skal bli kjent med Hamphless og alt det spennende som skjer i landsbyen hans. Her blir det både varme farger og hjertevarme, afrikanske rytmer, lek og fremmede smaker, sier Øyvind Strand Endal, kommunikasjonssjef i FORUT.

Mer enn to millioner barn har deltatt i FORUT Barneaksjonen gjennom 35 år. Hvert år er rundt 1100 barnehager med.

– Nå håper vi at mange barnehager, barneskoler og SFO/AKS melder seg på en helt ny aksjon for å både lære om og gjøre noe for barn i andre land.

LES MER: Informasjon og påmelding til «Hamphless og det varme hjertet».

Afrikas varme hjerte

FORUT Barneaksjonen tar denne gangen for seg temaer som vennlighet, takknemlighet, kosthold og barnerettigheter.

Gjennom filmer, musikk, fortellinger, pekebok, plakater og aktiviteter lærer vi om en spennende og annerledes kultur. Aksjonen avsluttes med en innsamlingsaksjon til FORUTs arbeid for barns rettigheter.

– Malawi er et fattig, men mangfoldig land der folk møter hverandre med vennlighet og gjestfrihet. I materiellet utforsker vi den lokale førskolen, markedet og arbeid i åkeren. Vi reiser også for å se sola gå ned i innsjøen Lake Malawi. Gjennom det lærer vi om det malawiske flagget og hvordan landet fikk navnet sitt, sier Endal.

Ny barnemusikk

FORUT samarbeider med duoen Silje Sirnes Winje og Maria Solheim om ny barnemusikk til «Hamphless og det varme hjertet». Musikken spilles inn i studio nå i vinter og slippes i august. Silje og Maria vant spellemannsprisen for beste norske barnealbum i 2020.

– Det er stor stas at Silje og Maria lager lydsporet til Barneaksjonen denne gangen. Både barn og voksne vil elske de fine og morsomme låtene deres. Maria og produsent Christer Slaaen ble med FORUT til Malawi for å treffe Hamphless og skrive musikk til aksjonen, noe som var en stor opplevelse for alle parter, sier Endal.

LES MER: Informasjon og påmelding til «Hamphless og det varme hjertet».

Siste nyheter