Ny barnemusikk: Klaus og Nanah er tilbake

Denne høsten skal barn over hele Norge få bli med til sjimpanseskogen i Sierra Leone og danse sjimpansedansen. Klaus Sonstad har laget nye sanger til FORUT Barneaksjonen.

Programleder, komiker og artist Klaus Sonstad gir nå ut sin andre EP for FORUT Barneaksjonen sammen med musikalsk makker Åsmund Flaten. Musikken ble til etter et inspirerende besøk hos Nanah (5) i Sierra Leone i Vest-Afrika i 2019. 

– Turen til Sierra Leone og møtet med Nanah i fjor gjorde inntrykk og satte spor. Derfor er det veldig gledelig å kunne gi barn i Norge flere musikalske opplevelser derfra, sier Klaus Sonstad.

Hør den nye EP-en på Spotify og alle strømmetjenester.

Smitte godt humør

Hovedlåta «Sjimpansedansesangen» har naturligvis også sin egen dans. I tillegg til den er han spesielt spent på hvordan barn og voksne vil ta imot «En mann og hans hund». Det er en oversettelse av en telleregle fra Sierra Leone.

– Den er utrolig morsom, herlig heseblesende og ganske annerledes enn norske regler, vil jeg si.

Plata inneholder også låtene «Vann» om å pumpe vann fra brønnen, «Hei Nanah» om hovedpersonen og «Spre det» som oppfordrer oss alle til å spre godt humør i stedet for virus.

– Dette året har vært veldig rart, ganske bratt og litt skummelt både for Nanah i Sierra Leone og barn i Norge. Vi må passe på så vi ikke mister humøret. Å smitte noen med godt humør er det beste du kan gjøre, sier Sonstad.

Den nye EP-en «Nanah og sjimpanseskogen» kan høres blant annet på Spotify.

Til Afrika gjennom sanseinntrykk

Gjennom Barneaksjonen får barn i barnehager og skoler i Norge bli med på alt hverdagen til Nanah byr på. De får være med til sjimpanseskogen og lære om sjimpansene, og Nanah drar til stranden for å fiske og ser havet for første gang. Film, dans og musikken er sentrale elementer i det pedagogiske opplegget.

– Vi er veldig stolte av den fine musikken som Klaus og Åsmund har laget til FORUT Barneaksjonen. Musikken vil både fenge og være lærerik for barna som deltar i aksjonen i høst. Klaus og Åsmund har gitt Barneaksjonen et løft med musikken sin og vi er svært takknemlige for at de stiller opp for FORUT, sier kommunikasjonssjef Øyvind Strand Endal.

Fokus på evner og muligheter

Barneaksjonen lages av den norske bistandsorganisasjonen FORUT og er et pedagogisk opplegg for barnehager, barneskoler og SFO/AKS. Aksjonen er Norges største av sitt slag med over 1300 deltakende enheter spredt over hele landet hvert år.

Den pedagogiske menyen består av filmer, musikk, plakater, mat, fortellinger, aktiviteter og mye mer der barna lærer om og gjør noe for barn i andre land.

FORUT Barneaksjonen fokuserer på at barn har ressurser, evner og muligheter, ikke på nød og elendighet. 

Tusenvis av barn er allerede påmeldt «Nanah og sjimpanseskogen», men det er ikke for sent å melde på din skole eller barnehage!

Her er en smakebit på sjimpansedansen.

Siste nyheter