Nytt liv i gamle fredsduer

Våren 2022 er noen gamle fredsduer i porselen fra FORUT vekket til live av en trofast FORUT-fadder og frivillig i Sarpsborg. Det begynte som en personlig støtte til ofrene for krigen i Ukraina, men nå har de gamle fredsduene innerst på FORUT-lageret virkelig fått luft under vingene.  

Kristine Gustavsen er en aktiv og synlig lokalpolitiker i Sarpsborg, og mye av hennes samfunnsengasjement begynte med FORUT tidig på åttitallet.

– Jeg husker godt at vi var med på aksjonen “Te for 10” i regi av FORUT, forteller Kristine.

– Det var en aksjon der vi solgte små tepakker til inntekt for solidaritets- og utviklingsarbeid på Sri Lanka. Verden trenger engasjement og samarbeid på en måte som skaper utvikling for alle. Vi trenger folkelig innsats og gode solidaritetsaksjoner! 

Men hva med disse gamle duene? 

– Jo, jeg husket altså på noen gamle fredsdue-pins fra FORUT. Heldigvis fantes fortsatt noen av disse på lager. Med silkebånd i gult og blått kunne jeg enkelt og greit lage jakkemerker som viste solidaritet med folk i Ukraina. Jeg har også laget jakkemerker med Pride-fargene, slik at duene fra FORUT kan markere solidaritet med flere grupper av mennesker.

– Vi kaller dette “FORUTs solidaritetsdue”, og jeg oppfordrer alle til å vippse inn noen kroner i støtte til FORUT når de får disse sløyfene av meg i Sarpsborg, forteller Kristine. 

Nye kontakter – nye muligheter  

Hele lageret av gamle duer er nå reservert gjenbruksprosjektet til Kristine i Sarpsborg.

– LO har allerede har betalt for flere sløyfer, og nå går turen min videre til det lokale næringslivet i Sarpsborg og omegn. Det er ganske enkelt ingen grunn til at ikke mange kan gå med disse sløyfene sommeren 2022!

– Kanskje er dette starten på en ny FORUT-aksjon, som en fornyelse av «Te for ti»? Ideen om solidaritet og samhold er alltid aktuell, og på denne måten får vi også vist fram viktig FORUT-innsats, sier alltid engasjerte Kristine. 

FORUT feirer frivilligåret 2022 med en takk til Kristine – og alle andre med et hjerte og en innsats for vårt felles solidaritetsarbeid! 

Foto: Kari Mikalsen

Siste nyheter