Øisteins blyant tegner med FORUT!

 

Mange er kjent med streken til Øisteins blyant fra før, og nå gleder FORUTs barneaksjon seg over at han tegner sammen med oss! Øistein har allerede besøkt FORUT-prosjekter i Nepal, og i 2017 vil han komme med flere tegninger i en helt ny barneaksjon fra Sri Lanka.

Øistein har bodd mange år i Singapore, og det var også begynnelsen til mange TV-produksjoner som har blitt sendt i mange asiatiske land. Etter hvert har Øistein kommet hjem til Norge og hjembyen Sarpsborg, og mange norske barn og ungdommer har sett hans elleville og kreative programmer i NRKs barne-TV.

– Vi er veldig takknemlige for at Øistein bidrar til vårt arbeid slik han nå gjør, sier Ingvar Midthun. Han er ansvarlig ut produksjonen av barneaksjonen, og ser at Øisteins blyant tilfører noe nytt og friskt i aksjonen.

Nytt aktivitetshefte med Øisteins blyant

– Vi har brukt illustrasjonene hans i mange sammenhenger, og i tillegg har vi laget vårt eget «Øisteins aktivitetshefte» med tema fra FORUTs barneaksjon, sier Midthun.

Aktivitetsheftet koster 50 kroner, og du kjøper det i FORUTs nettbutikk.

Øistein har også laget en helt egen versjon av den avskyelige snømannen Yeti i Nepal, og målet er at barn over hele landet kan få inspirasjon til å tegne sine egne Yetier slik de vil. Den samme figuren finnes også i en egen pappeske-versjon, og i aktivitetsheftet er det både elefanter og andre dyr som barna kan tegne og fargelegge.

Øistein på Sri Lanka i 2017

Høsten 2017 lager FORUT en helt ny barneaksjon fra Sri Lanka, og da lover Øistein nye tegninger og ny tegnelek for barna i alle barnehagene og barneskolene som er med i FORUTs barneaksjon.

– FORUT gjør mye bra, og jeg er glad jeg kan bidra med noe, sier Øistein.

ILLUSTRASJONEN UNDER: Denne tegningen ble til etter at Øistein var med FORUT på en stor konsert i Katmandu i Nepal i april. Konserten ble arrangert av FORUTs partnerorganisasjon CWIN, som arbeider for barns rettigheter og mot barnearbeid. Som illustrasjonen viser, så var det mye folk og mye dans på plassen ved en av høyblokkene i bydelen Patan!

Øisteins blyant i Katmandu

Siste nyheter