Opplev India med FORUT

Sterke farger, sterke smaker og sterke møter med mennesker. Bli med FORUT på studietur til mangfoldige India 1. til 11. februar 2018.

FORUT tilbyr reiser med mål og mening for sine støttespillere (FORUT-faddere, deltakere i FORUTs kampanjer samt FORUTs indre nettverk). I vinter er det mulig å få oppleve India gjennom FORUTs prosjekter i landet.

Last ned PDF med informasjon om turen

Suraksha-senteret utenfor Bangalore.
Utdrag fra programmet

1. Vi reiser direkte til millionbyen Bangalore, som ligger i staten Karnataka der FORUTs to prosjektpartnere har sine hovedkontor og flere prosjekter. Vi besøker APSAs barnehjem, drømmeskole, yrkesopplæringssenter og krisetelefon.

2. Vi reiser på dagsbesøk til Suraksha-senteret, der jenter som har vært utsatt for misbruk og overgrep gis en ny start. Her får jentene beskyttelse, krisehjelp, omsorg og mulighet til å ta igjen tapt utdanning.

3. Etter fire dager dager/netter i Bangalore, flyr vi til Kundapur på vestkysten og får oppleve «landsbygda» i India der CWC driver flere spennende utdanningsprosjekter. Vi innvilger oss også en fridag, før vi etter tre netter starter hjemturen via Delhi.

4. I Delhi får vi en ettermiddag og kveld – der vi får tid til å se blant annet India Gate. Siste dagen besøker vi Taj Mahal som er et mausoleum i byen Agra, to timer med tog fra Delhi. Taj Mahal har siden 1983 stått på UNESCOs verdensarvliste.

Arbeidstrening i Kundapur.
FORUT i India

I India samarbeider FORUT med to indiske organisasjoner som arbeider med barn og barnerettigheter. Innsatsen omfatter utdanning og beskyttelse av barn, samt arbeid for slumbefolkning og avskaffelse av barnearbeid.

APSAs (Association for Promoting Social Action) virksomhet retter seg mot barn og slumbefolkningen i Bangalore og Hyderabad. APSA ønsker å gjøre barn og slumbefolkningen i stand til å ta i bruk egne ressurser og jobber aktivt for å bekjempe barnearbeid og annen utnyttelse av barn gjennom alle sine ulike prosjekter. APSA driver dessuten flere barne- og ungdomshjem for sårbare barn og unge, der det også gis utdanning og yrkesopplæring. Krisetelefonen for barn er en viktig del av APSAs arbeid.

CWC (The Concerned for Working Children) er anerkjent for sin politiske og folkelige mobilisering for barns rettigheter og påvirkning av policy-spørsmål knyttet til FNs barnekonvensjon. CWC vektlegger spesielt barns deltakelse i sitt arbeid og har flere utdanningsprosjekter tilpasset barns ulike nivå.

Taj Mahal.

På disse reisene vil du få:
• Møte FORUTs prosjektpartnere og få nærmere innsikt i lokale forhold, utfordringer, gjeldende policy og utviklingsstrategier.
• Oppleve at det nytter å hjelpe og at FORUT driver effektivt og godt utviklingsarbeid, der man får mye for pengene.
• Lære om landet man besøker og få innsikt i politikk, kultur og relevante samfunnsforhold.
• Gode og lærerike kulturopplevelser og møter med mennesker.

Pris og kontaktinformasjon

Reisen koster kr 17.000 (19.000 inkl. enkeltromstillegg) som dekker: flyreise tur/retur fra Gardermoen, hotell, minimum to felles måltider pr. dag, sightseeing, reiseledere og andre programkostnader inkl. transport.

Ved påmelding gjelder prinsippet «første mann til mølla».

Kontaktperson: Terje Heggernes
Epost: terje.heggernes@forut.no
Telefon: 900 36 987

Dans på Nammane barnehjem i Bangalore.

Siste nyheter