Reisebrev fra India

Sina Øversveen har vært utplassert hos APSA, FORUTs partnerorganisasjon i Bangalore i India. Det skjedde som en del av hennes studier i Internasjonal Utvikling på University of East Anglia i Norwich i England. Her er hennes opplevelser fra ukene i India.

BILDER OG TEKST AV SINA ØVERSVEEN

Å reise helt til India alene var både utrolig spennende og veldig skummelt! India er det fargerike landet hvor bilene tuter mer enn de bruker blinklys, folk snakker en rekke ulike språk (hvorav jeg bare forstår engelsk), maten smaker så godt at klærne mine har blitt betydelig strammere siden jeg kom hit og kuer vandrende i gata slettes ikke er uvanlig. Bildet av India er ikke så annerledes enn det man forventer seg, men å erfare livet, lydene og lukta som er overalt er likevel umulig å forestille seg når man sitter hjemme i Norge.

Drømmeskolen i Bangalore

En av de lokale organisasjonene FORUT samarbeider med i Bangalore i India er APSA, hvor jeg har tilbrakt tiden min de siste ukene – lært om livet i organisasjonen, hjulpet til, vært med på aktiviteter, oppmuntret barna her til å snakke engelsk med meg, intervjuet de engasjerte lærerne på Drømmeskolen og fått erfare hvordan livet i Bangalore er. Drømmeskolen har en flott bygning og elever med utrolig mange forskjellige bakgrunner. Akkurat nå er det ikke så mange elever, men det er blant annet en egen klasse for migrantbarn (det er mange fra utenfor Bangalore som bor i slummer i nærmiljøet, barna kommer til APSA mens foreldrene jobber) og to klasser for eldre jenter som har droppet ut av skolen, slik at de etter hvert kan fullføre ungdomsskolen. Det er stor forskjell på hvordan disse elevene ligger an med skolegangen sin. Noen har er veldig flinke og snakker bra engelsk med meg, mens andre har store problemer. Det er ikke så gøy å se at ungdommer som bare er et par år yngre enn meg ikke engang får til å sette sammen bokstaver til et ord når de forsøker å lese engelsk. Uansett er det utrolig viktig at APSA er her og tilbyr undervisning til disse elevene, som uten APSA hadde vært uten skole i enda flere år – og kanskje aldri fått noe mer undervisning.

Travle og fargerike India.

Antallet barn og unge i India og andre steder i verden som ikke får de mulighetene som APSA tilbyr er forferdelig å tenke på. I tillegg til å sette meg inn i det fantastiske arbeidet APSA gjør, har jeg selvsagt også reist litt. India har så utrolig mye å by på – jeg har blant annet besøkt det fantastiske palasset i Mysore, ventet over to timer på en forsinka nattbuss på en travel busstasjon i Bangalore, sett på templer i solnedgangen i Hampi, opplevd at nesten halvparten av alle du møter i Bangalore jobber med software og sett hvite tigre på safari rett utenfor byen.

Jeg studerer utviklingsstudier og å få se mye av det vi har lært teori om i virkeligheten, og måten APSA og Drømmeskolen møter mange av de utfordringene som finnes lokalt er veldig interessant. Det var derfor jeg dro til India, og jeg gjorde blant annet noen intervjuer og har fått erfaringer som jeg nå bruker i bacheloroppgaven min. I tillegg var det helt fantastisk å kunne oppleve litt av India, for landet kunne virkelig vært en egen verden, så mye det har å by på!

Se også bloggen til Sina for mer tekst og bilder fra oppholdet i Bangalore høsten 2016.

Siste nyheter