Prosjektavtale med Norges ambassade i Nepal

Under Norads landmøte om Nepal den 29. august understreket ambassadør Pettersen at FORUT vant dette prosjektanbudet i konkurranse med andre svært kompetente organisasjoner – FNs utvilklingsorganisasjon UNDP, GIZ («det tyske NORAD»), Plan og Redd Barna.

Nepal - Bal Adarsha Primary School 1000Avtalen på 15 millioner kroner og innebærer at FORUT bygger 13 jordskjelvsikre skoler i Dolakhadistriktet i Nepal, med plass til over 2.600 barn og unge. Dette skjer i samarbeid med de nepalske partnerorganisasjonene CWIN og Tuki i Nepal.

– Dette er en stor tillitserklæring og et stort og krevende oppdrag for FORUT og våre samarbeidspartnere, sier generalsekretær Morten Lønstad. Jeg er både stolt og glad, ikke minst på vegne av alle barna som nå får nye og permanente skoler etter at de gamle skolene raste sammen og måtte erstattes med høyst provisoriske løsninger.

Avtalesignering
FORUT v/generalsekretær Morten Lønstad og Norges ambassade i Nepal v/ambassadør Kjell Tormod Pettersen møttes mandag i forbindelse bygging av barne- og ungdomsskoler i jordskjelvrammede områder i Nepal.

Siste nyheter