Takk for innsatsen i Skoleløpet!

Elever i Norge som har deltatt i Skoleløpet har blant annet sørget for nye brønner i Sierra Leone.

Alpha (12) fra Sierra Leone var hovedperson i aksjonen «Rett til rent vann». Brønnen på skolen hans var ødelagt og elevene måtte gå hjem i friminuttene for å drikke i varmen. I filmen i aksjonen så vi at elevene løp sitt eget skoleløp for å inspirere elever i Norge til å gjøre det samme.

Nå har skolen fått en ny brønn. Den er bygget for innsamlede penger fra FORUT Skoleløpet 2019/20.

Totalt 64 skoler var påmeldt skoleåret 2019/20. Det er rekord, men noen av disse fikk ikke gjennomført løpet sitt på våren på grunn av koronapandemien. Tusen takk til alle som har deltatt!

Dette går pengene til

De innsamlede pengene brukes blant annet til å bygge og reparere brønner i Sierra Leone så flere får rent vann og bedre helse. FORUT bygger også skoler og støtter med skolebøker, pulter og stoler. I tillegg får skolene toaletter med vask så jentene kan fortsette på skolen når de får mensen.

Hvert eneste år hjelper FORUT barn og ungdom som trenger det ved å bidra til bedre helse og undervisning i flere land, drive krisetelefon for barn i Nepal og India, bygge Nepals første barnepsykiatriske klinikk, gjenbosette flyktninger på Sri Lanka og mange andre prosjekter.

Ny aksjon fra Nepal

Høsten 2020 er FORUT klare med en ny utgave av Skoleøpet: Læring gir energi. Den handler om Angel (7) fra Nepal og at alle barn har rett til å gå på skole.

Aksjonen lærer elevene om barnekonvensjonen og FNs bærekraftsmål og mobiliserer til handling for en bedre og mer rettferdig verden.

Siste nyheter