Terror på Sri Lanka – Sivatas er trygg

Media har hatt stort fokus på terroren på Sri Lanka de siste dagene og vi har grunn til å tro at mange barn har fått med seg at noe har skjedd og kan ha behov for å snakke om det. Noen lurer kanskje også på hvordan Sivatas fra FORUT Barneaksjonen har det.

På morgenen 1. påskedag, 21 april, gikk det av åtte eksplosjoner ved kirker og luksushoteller i og rundt hovedstaden Colombo, Dehiwala, Negombo og Batticaloa på Sri Lanka. Svært mange ble drept, mange ble skadet og landet er i en uavklart krisesituasjon.

Sivatas og familien er ikke berørt av terrorhandlingene og er trygge hjemme i Mullivaikal i Mullaitivu som ligger lenger nord enn der angrepene skjedde. Ingen i FORUT er direkte berørt og vi har så langt heller ikke hørt om at noen av våre partnerorganisasjoner er rammet av angrepene, men situasjonen er uoversiktlig.

Gjennom FORUT Barneaksjonen har mange barn et forhold til Sri Lanka, og landet er også en populær turistdestinasjon. Terror er et vanskelig, men viktig tema å snakke med barna om.

Lytt til barna, svar på spørsmålene deres og gi trygghet. Forsikre barna om at her i Norge gjør politiet alt de kan for at vi skal være trygge. Det er veldig få mennesker i verden som ønsker å skremme og skade andre, som terroristene på Sri Lanka har ønsket. De aller fleste voksne i verden ønsker at vi skal være trygge og gode med hverandre.

Vi anbefaler to gode artikler fra Redd Barna og Forsvaret for flere råd om hvordan man kan snakke med barna om terror.

Ta gjerne kontakt med FORUT dersom dere har spørsmål.

Siste nyheter