Elevbedrift ga ti tusen kroner til fattige barn

Gutta i Trekvisten UB har alt de trenger, derfor ville de gi penger til fattige barn gjennom FORUT.

– Vi har alt vi trenger og ville derfor heller gi en gave til fattige barn som trenger pengene mer enn oss, sier Ole Renè Mathisen. Han og de fire andre guttene i Ugdomsbedriften Trekvisten ved Lena-Valle videregående skole er stolte over innsatsen og forteller ivrig om sin innsats.

Guttene går VG1 design og håndverk, som er ei flerårig linje med elever som har ulike behov for oppfølging. Hvert år etablerer, drifter og avvikler de sin egen elevbedrift. Årets produksjon har bestått av blant annet fuglekasser, bjørkejuletrær, påskeharer, taburetter, spekefjøler og gryteunderlag. Dette har gitt en rekordomsetning med 35.000 kroner.

Etter at guttene har feiret med en opplevelsesdag på Mjøsa, og fått litt lommepenger overreker de en sjekk til FORUTs representant Elisabeth Bratås. På denne sjekken står den flotte sum av 10.000,- kroner som guttene ønsker skal brukes til at noen fattige barn får det litt bedre.

Guttene fikk selv en pengepremie under fylkesmønstringa for ungdomsbedrifter på Lillehammer, hvor de fikk tredje plass for beste utstilling og 500 kroner i kassa.

Ungdomsbedriften Trekvisten UB har bestått av Ole Renè Mathisen, som var dresskledd i anledning overrekkelsen, Kim Roger Hansen Blåfjelldal, Kristoffer Fagerlund, Peder Leirdal og Artúras Popa.

FORUT synes det er kjempestas å bli invitert til en fest med guttene i Trekvisen UB, og ble servert både kaffe og marsipankake under overrekkelsen.

Tusen takk til Ranveig Schumann, som er lærer for disse flotte elevene, og tusen takk for flott innsats av Trekvisen UB.

Trekvisten produkter

Siste nyheter