Viktig utvidelse av psykisk helsehjelp i Nepal

FORUTs partnerorganisasjon CWIN i Nepal har nå nådd enda en viktig milepæl i arbeidet med et bedre psykisk helsetilbud for barn og unge i landet. I slutten av april er en ny samarbeidsavtale (MoU) signert med Lagankhel Mental Hospital i Katmandu.

Den nye avtalen innebærer at nok et sjukehus i Nepal starter et psykisk helsetilbud for unge med en egen avdeling som nå bygges, og gjennom et desentralisert tilbud.

Bildet øverst i artikkelen viser hovedbygget på Lagankhel Mental Hospital. Den nye sengeposten for ungdom bygges i en ny tredje etasje til høyre.

Takker FORUT

Sumnima Tuladhar er leder i CWIN, og hun takker FORUT for solid og flerårig støtte i arbeidet for et bedre psykisk helsetilbud for barn og unge.

-Dette er et pågående og viktig samarbeid for oss, sier Tuladhar.

På bildet nedenfor signerer hun en annen avtale innenfor psykisk helse med Kanti Childrens Hospital i Katmandu for noen uker siden, med Dr Arun Kunwar til venstre som faglig ansvarlig.

Denne avtalen gjelder først og fremst igangsettingen av sengeposten på den barnepsykiatriske klinikken på Kanti.

Viktig framdrift i arbeidet i Nepal

Utenlandssjef Ståle Stavrum i FORUT er glad for at enda en avtale rundt psykisk helse nå er signert i Katmandu.

-Denne avtalen bekrefter FORUTs pågående arbeid og resultater i utviklingen av et viktig helsetilbud for barn og unge i Nepal. Med den nye avtalen med Lagankhel Mental Hospital kan vi bidra til mer og bedre tilrettelagt ungdomspsykiatrisk helsehjelp, avslutter Stavrum.

Siste nyheter