Takk til barn i Norge!

Takk til alle som gjennom FORUT Barneaksjonen «Nanah og Løvefjellet» har blitt kjent med fire år gamle Nanah fra Sierra Leone og samlet inn penger. Her er resultatet.

Pengene dere samler inn er viktige for FORUT. De bidrar til at vi hvert år kan hjelpe barn og unge som trenger beskyttelse og støtte til utdanning. Pengene går blant annet til å drive krisetelefon og krisehjem for barn i Nepal og India, bygge hus for hjemvendte flyktninger i Sri Lanka, organisere jenter i Malawi, støtte til kvinnelig entreprenørskap og mange andre prosjekter. Les mer om FORUTs arbeid.

I Kareneh, landsbyen der Nanah bor, har FORUT bygget en barnehage, som ble åpnet i januar 2020. Folket i Kareneh var svært begeistret for prosjektet, og de stilte velvillig tomt til rådighet for barnehagen. Fram til nå har barna enten vært med storesøsken på skolen eller med foreldrene når de jobber i åkeren.

I tillegg har Barneaksjonen gitt støtte til Nanahs familie som takk for at
de har stilt opp og blitt eksponert for titusenvis av norske barn. Familien fikk ny motorsykkel, som vil bidra til en mer bærekraftig inntekt. Tidligere har far Sorie hatt biintekt som sjåfør av en motorsykkeldrosje. Han har imidlertid leid motorsykkelen, og mesteparten av inntektene har blitt brukt til å betale leie.

Til sammen har deltakerne i FORUT Barneaksjonen 2019/20 samlet inn 5,4 millioner kr!

Takk for innsatsen og velkommen tilbake i 2020/21. Da blir det et gledelig gjensyn med Nanah og de andre barna i Kareneh. Bli med Nanah på nye eventyr, blant annet på tur til sjimpanseskogen, når hun får se havet for første gang og på åpningen av den nye barnehagen i landsbyen. Vi tilbyr mye nytt materiell og nye sanger av Klaus Sonstad. Les mer om «Nanah og sjimpanseskogen».

Alle som har deltatt kan laste ned denne PDF-rapporten og ta den i bruk.

Familien til Nanah får overrakt den nye motorsykkelen.
Pappa Sorie tester at den virker.
Lekeapparater utenfor den nye barnehagen i Kareneh.
Nanah (t.v.) og de andre barna utforsker den nye barnehagen på åpningsfesten.

Siste nyheter