Lag Facebook-innsamling

Facebook-innsamling er en fin måte å samle inn penger til FORUT Barneaksjonen, spesielt hvis barnehagen/skolen har en Facebook-side og/eller bruker Facebook i kommunikasjonen med foreldre og omgivelser.

Når du oppretter en innsamling må du søke opp og velge «FORUT – solidaritetsaksjon for utvikling» som mottaker.

Her er en guide med det du trenger av materiell.

1. Kom i gang med ett klikk

For å starte kan du klikke på denne lenken, da er nemlig FORUT allerede valgt som mottaker.

Her velger du en sluttdato og innsamlingsmål. Dette kan justeres underveis hvis dere når målet tidlig og vil øke ambisjonen.

2. Legg inn tekst

Du må gi innsamlingen et navn. For eksempel «Hompetitten barnehages innsamling til FORUT Barneaksjonen«. Det er også viktig med en god beskrivelse i boksen under. Det er flott hvis dere formulerer noe eget om hvorfor dere deltar i Barneaksjonen. Dersom dere vil ha hjelp, er det bare å klippe og lime inn denne teksten:

……….. barnehage deltar i FORUT Barneaksjonen, «Historien om Indrani». Opplegget er svært engasjerende, og barna våre lærer mye spennende om barns hverdag i et slumområde i India. Vi lærer om kultur, språk, dyreliv og natur i dette flotte landet i Asia. Vi synger sanger, lager mat, leser fortellinger og ser på film om Indrani og vennene hennes. Indrani er ei sprudlende jente som hele barnehagen er blitt glade i.

Bistansorganisasjonen FORUT driver utviklingsprosjekter i India og fem andre utviklingsland. Et av formålene med å delta i Barneaksjonen er å samle inn penger til FORUTs mange prosjekter for barn og unge. I byen Bangalore i India, der Indrani bor, driver FORUT blant annet barnehager, skoler, krisetelefon og krisesentre for barn.

På grunn av koronaen er det begrensninger på hvordan vi kan samle inn penger i år. Fordi vi må være forsiktige med store samlinger av foreldre og barn i barnehagen, oppretter vi i år blant annet en innsamling gjennom Facebook. Takk for at du bidrar med et beløp i innsamlingen vår.  

3. Legg til bilde

Facebook vil foreslå et bilde fra FORUT. Dette kan brukes om dere ønsker. Alternativt kan dere laste ned bildet av Indrani under (trykk høyre musetast og «lagre som» på maskinen din), eller legge til et eget bilde fra gjennomføringen av opplegget i barnehagen.

4. Publiser og invitér

Når du har trykket deg videre og publisert innsamlingen, er det lurt å dele den med dine Facebook-venner, og tipse andre om å gjøre det samme. Den kan også lenkes til i digitale kommunikasjonsverktøy dere bruker i kontakt med foreldrene.

Lykke til!