Bli med til Nepal eller India

Prøv en reise med mening. Nå er det mulig å bestille plass på studietur med FORUT til Nepal høsten 2019 eller India våren 2020. Du får oppleve FORUTs bistandsprosjekter på nært hold i tillegg til sterke møter med mennesker og lokal kultur.

Gruppereisene med FORUT er forbeholdt faddere og andre støttespillere.

Nepal: 21. – 31. oktober 2019

I Nepal samarbeider FORUT med organisasjonene CWIN (Child Workers in Nepal) som primært retter sin innsats mot barn og barns rettigheter, og organisasjonen Tuki som er en anerkjent organisasjon som jobber med bærekraftig jordbruk og kvinners rettigheter på landsbygda. Turen går innom blant annet jentehjemmet Balika Peace Home, krisetelefonen Child Help Line og tomta der Nepals første barnepsykiatriske klinikk nå bygges.

Her kan du lese mer om turen til Nepal med utgangspunkt i Katmandu.

India: 6. til 16. februar 2020

I India samarbeider FORUT med to indiske organisasjoner som arbeider med barn og barnerettigheter: CWC og APSA. Innsatsen omfatter utdanning og beskyttelse av barn, samt arbeid for slumbefolkning og avskaffelse av barnearbeid. Turen starter i storbyen Bangalore og går senere til Kundapur ved vestkysten og Dehli.

Her kan du lese mer om turen til India.

Drømmeskolen i Bangalore i India er blant prosjektene du kan besøke.

Se at det nytter

På disse reisene vil du få møte FORUTs prosjektpartnere og få nærmere innsikt i lokale forhold, utfordringer, gjeldende policy og utviklingsstrategier. Du vil oppleve at det nytter å hjelpe og at utviklingsarbeidet får mye ut av pengene.

Du vil også lære om landet du besøker og få innsikt i politikk, kultur og relevante samfunnsforhold. I tillegg gir disse turene gode og lærerike kulturopplevelser og møter med mennesker.

Klimaansvar

Langdistanseflyreiser er den reisemåten med størst utslipp av CO2 per passasjer. Dette tar FORUT konsekvensen av og betaler nå klimakvote for alle sine flyreiser gjennom den anerkjent sveitsiske organisasjonen myclimate. De støtter prosjekter som binder karbon og bidrar til bærekraftige, klimatilpassede prosjekter i Sør.

Lurer du på noe?

Se vår reiseside for mer info om FORUTs turer. Ta også gjerne kontakt med reiseleder Terje Heggernes.

Epost: terje.heggernes@forut.no
Mobil: 900 36 987

Siste nyheter