CWIN 30 år

FORUTs partnerorganisasjon i Nepal, CWIN, feirer i dag sitt 30-årsjubileum. I like mange år har organisasjonen jobbet hardt for å styrke barns rettigheter, både politisk og i møte med barn som roper om hjelp til å komme ut av situasjoner med omsorgssvikt, undertrykkelse og utnyttelse.

FORUT har vært partner og støttespiller siden 1993. Utenlandssjef i FORUT, Ståle Stavrum, var tilstede på markeringen og holdt en tale hvor han understreket verdien av det mangeårige samarbeidet.

Likeverdig partnerskap

– CWIN har gitt de stemmeløse en mulighet til å bli hørt. Organisasjonen har en utrolig merittliste på disse 30 årene og er en av de mest innflytelsesrike stemmene i sivilsamfunnet i Nepal, sa Stavrum fra talerstolen.

– Personlig ser jeg det som et stort privilegium å få jobbe med menneskene i CWIN. Deres dedikasjon til barna i Nepal er ektefølt og dyp. Du finner ikke noe lignende noe annet sted i verden, og det er dette som er CWINs store styrke, sa Stavrum.

CWIN-leder Sumnima Tuladhar (bildet) brukte mye av sin taletid til å takke sin norske partner.

– Partnerskapet med FORUT blir sterkere år for år, og FORUT er uten tvil en av de beste organisasjonene vi har jobbet med. Likeverdige partnerskap slik vi har er dessverre ikke så vanlig lenger, sa Tuladhar.

Mange gode prosjekter

CWIN er en unik organisasjon i Nepal fordi de både jobber med politisk påvirkning og direkte med barna.

Med økonomisk støtte fra FORUT, driver CWIN barnehjemmet Balika Peace Home og den landsomfattende krisetelefonen «Help Line» som i fjor mottok mer enn 40 000 telefoner fra barn i krise. Akkurat nå sluttfører CWIN byggingen av 12 jordskjelvsikre skoler i dal- og fjellområdet Dolakha og organisasjonen står ikke minst for etableringen av Nepals første barnepsykiatriske klinikk.

Siste nyheter