Viktig fremskritt i Katmandu

Vi kommer stadig nærmere realiseringen av Nepals første barnepsykiatriske klinikk. Nå er nye tegninger godkjent.

Ledelsen i CWIN (bildet over) har god grunn til å smile. Selv om byggeprosesser tar tid i Nepal, rykker de stadig nærmere målet. Nye tegninger av bygget, som vil huse den barnepsykiatriske klinikken som en del av Kanti Children’s Hospital i Katmandu, er godkjent av myndighetene. Dermed er det klart for å starte en anbudsrunde.

Slik vil den barnepsykiatriske klinikken ved Kanti Childrens Hospital i Katmandu se ut når den står ferdig med alle fire etasjene.
To til fire etasjer

Den barnepsykiatriske klinikken trenger to etasjer, og selv om FORUT garanterer for byggingen, er det foreløpig kun én av disse som er ferdig finansiert. Ethvert nytt FORUT-fadderskap vil dermed øke hastigheten på prosessen.

Planen for bygget er på totalt fire etasjer. Kanti Children’s Hospital ønsker nemlig å benytte tomta og det nye bygget til også å huse andre avdelinger ved sykehuset. Derfor legges det til rette for å bygge tredje og fjerde etasje på et senere tidspunkt. Men i denne omgang er det altså de to første etasjene som FORUT og CWIN gjør til en realitet.

Veien videre

Helseministeren, som også la ned grunnsteinen for byggeprosjektet, har godkjent planene. Men med nye tegninger og et valg i mellomtiden som gir ny politisk ledelse, må prosjektet godkjennes politisk på nytt før selve byggingen starter. Ting tar tid i Nepal, men nå er målet i sikte. CWIN planlegger å ha reist bygget innen to år.

Siste nyheter