Grunnsteinen er nedlagt i Katmandu

Helseministeren i Nepal, Gagan Kumar Thapa, fikk æren av å legge ned grunnsteinen for den barnepsykiatriske klinikken ved Kanti Children’s Hospital i Katmandu.

Det skjedde lørdag 3. juni under en høytidelig seremoni. Dermed er byggeprosessen i gang for det som blir Nepals første barnepsykiatriske klinikk.

Dr. Arun Raj Kunwar under grunnsteinseremonien. Foto: Subodh Chandra Shrestha / CWIN
Mangler fortsatt penger

Første etasje til 2,5 millioner kroner er allerede finansiert, men FORUT håper å få på plass de siste 2 millioner kronene som mangler før andre etasje også er i boks.

STØTT KLINIKKEN – BLI FORUT-FADDER

– Vi er veldig takknemlige overfor FORUT, norske psykiatere og norsk næringsliv som har hjulpet oss godt i gang med klinikken, sier Kumar Bhattarai, som er programsjef i CWIN.

Generalsekretær i FORUT, Morten Lønstad, er glad for at alle formalitetene nå er på plass og at byggingen kan starte.

– Dette er et viktig prosjekt for FORUT og CWIN som betyr svært mye for barn med psykiske problemer i Nepal. Vi har stor tro på og håp om å skaffe til veie de siste to millionene som trengs for at hele bygget skal bli ferdig, sier Lønstad.

Ferdig innen to år

Det er FORUTs partnerorganisasjon i Nepal, CWIN, som står for gjennomføringen av prosjektet. Nepals eneste barnepsykiater, Dr. Arun Raj Kunwar, har også vist stort engasjement i saken. Målet er å utdanne flere barnepsykiatere og sykepleiere med barnepsykiatrisk spesialisering som en del av prosjektet.

Klinikken blir en del av det eneste barnesykehuset i Katmandu, Kanti Children’s Hospital, og skal etter planen stå ferdig innen to år.

Nepals helseminister Gagan Kumar Thapa i blå skjorte og svart vest under grunnsteinseremonien. Programsjef i CWIN, Kumar Bhattarai, til venstre ved talerstolen. Foto: CWIN

Siste nyheter